توصیه های تغذیه ای برای عوارض احتمالی پس از واکسیناسیون

تعداد بازدید:۶۴۷
تب

مصرف مایعات کافی، منابع غذایی ویتامین های گروه B از جمله سبزی های برگ سبزو میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت، دل و جگر، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات و مغزجات توصیه می شود.

 

 


بدن درد و خستگی

مصرف منابع غذایی امگا 3 مانند ماهی های چرب، گردو، تخمه آفتابگردان وهم چنین منابع غذایی منیزیم نظیر سبزی های برگ سبز، تخمه کدو،غلات کامل، حبوبات، شکلات تلخ و کاکائو و ترکیبات حاوی کافئین مثل چای سیاه و سبز و قهوه توصیه می شود.

 

 

 

 


  ضعف و بی حالی

در صورت بروز ضعف و بی حالی منابع غذایی حاوی ویتامین هایB1، B6 و B12 شامل غلات کامل، گوشت، تخم مرغ، شیر و لبنیات به افزایش انرژی و کاهش ضعف و بی حالی کمک می کند. هم چنین مصرف شربت عسل با کنترل قند خون در افراد دیابتیک و بیماران سرپایی به کنترل ضعف و بی حالی کمک می کند. افزودن دارچین، زنجبیل و سیاهدانه به غذاها نیز در این مورد توصیه می شود.

 


تهوع و استفراغ

 در صورت بروز تهوع و استفراغ از خوردن و آشامیدن هر ماده غذایی یا نوشیدنی در زمان تهوع و استفراغ پرهیز کنید. پس از توقف استفراغ، می توانید کمی مایعات رقیق مانند آب مرغ یا گوشت، آب سیب یا ژلاتین میل کنید. با گذشت 8ساعت از قطع استفراغ، می توانید مصرف غذاهای جامد را شروع کنید. غذا باید بی بو، کم چرب و کم فیبر باشد. تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهید و از مصرف غذاهای سنگین خودداری کنید؛ و غذاها را ترجیحا" سرد یا هم دما با حرارت اتاق مصرف کنید.


اسهال

 مصرف موز رسیده، سیب پخته، کمپوت سیب بدون شکر، برنج سفید، نان سفید تست و برشته، پوره سیب زمینی آب پز یا بخارپز و نرم شده، جوجه آب پز یا بخار پز، ماست پروبیوتیک، آب مرغ یا سوپ مرغ بدون چربی یا کم چرب و هم چنین مصرف مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی ناشی از اسهال توصیه می شود.

 


یبوست

 مصرف غلات کامل که سبوس فراوان دارند، حبوبات مانند عدس، انواع لوبیا و نخود، مغزجات نظیر گردو، بادام، پسته، فندق،...، میوه ها، دانه های گیاهی نظیر تخم شربتی و خاک شیر، انواع سبزی و خشکبار به ویژه آلو بخارا، برگه آلو و انجیر خیسانده با آب توصیه می شود.

 


 بی اشتهایی

 در صورت بروز بی اشتهایی میوه ها و سبزی ها با تاکید بر سیب به صورت پالوده، چای لیمو زنجبیل، اضافه کردن ادویه ها و گلپر به غذا، سمنو، جوانۀ گندم و جوانه نخود، شیر برنج با سیاه دانه و کمی دارچین، شله زرد با خلال بادام و پسته، مغزها و خشکبار و اضافه کردن آرد برنج به انواع سوپ یا غذا توصیه  می شود.

آخرین ویرایش۲۵ آبان ۱۴۰۰