کتابخانه سیار پیک دانایی شهرستان چناران افتتاح شد

۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۱:۲۶ کد : ۵۹۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۴
کتابخانه سیار پیک دانایی شهرستان چناران افتتاح شد

کتابخانه سیار پیک دانایی شهرستان چناران افتتاح شد

منبع : لیزنا

آیین افتتاح کتابخانه سیار پیک دانایی  خواجه نصیرالدین طوسی شهرستان چناران با حضور نماینده مردم چناران، گلبهار، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل کتابخانه های عمومی و جمعی از مسئولین و مقامات شهرستان برگزار شد.

کتابخانه سیار پیک دانایی شهرستان چناران افتتاح شد

به گزارش لیزنا، آیین افتتاح کتابخانه سیار پیک دانایی (۵) خواجه نصیرالدین طوسی شهرستان چناران با حضور حسین امامی راد، نماینده مردم شهرستان چناران، گلبهار، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، حمید انصاری، فرماندار چناران، حجت الاسلام و المسلمین مظفر تاجی، امام جمعه چناران و جمعی از مسئولین و مقامات شهرستان برگزار شد.

در ابتدا حسین امامی راد، نماینده مردم چناران، گلبهار، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک هفته دولت و بزرگداشت شهیدان رجایی و باهنر گفت: هدایت و راهنمایی انسانها در مسیر رستگاری و سعادت با دو مولفه خودسازی و دانش افزایی امکان پذیر است، خودسازی از طریق مسائل عبادی و دینی و دانش افزایی نیز به واسطه کتاب و مطالعه بدست می آید.

وی با بیان اینکه «مطالعه» بیشترین تاکید در آموزه های دینی ما است، افزود: در اولین وحی برای پیامبر(ص) در هنگام مبعوث شدنشان خداوند می فرمایند«اقرأ» یعنی بخوان، اگر چه دین اسلام در قالب احکام عملی بایدها و نبایدهایی دارد اما فعل خواندن آنقدر مهم است که خداوند به عنوان اولین امر به پیامبر خود می فرماید«بخوان».

نماینده مردم چناران، گلبهار، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فلسفه ایجاد کتابخانه های سیار گفت: پیک دانایی یعنی سمت و سو دادن و هدایت جامعه به سمت دانایی، رشد فرهنگی و مطالعه است. در واقع کتابخانه های سیار عدالت اجتماعی در راستای دسترسی به دانش و آگاهی برای افراد در دورافتاده ترین و محروم ترین نقاط یک شهرستان را اجرا می کنند.

وی با اشاره به ایام سوگواری حضرت امام حسین(ع) افزود: حضرت می فرمایند«هدف من از قیام اصلاح امت جدم و احیای امر به معروف و نهی از منکر است» این اهداف در جامعه امروز اتفاق نمی افتد مگر اینکه مردم به یک سطح از دانایی، درک و رشد فرهنگی برسند و این امر جز با مطالعه و انتشار کتابهای مفید امکان پذیر نیست.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، ضمن تقدیر و تشکر از همراهی مسئولین شهرستان چناران گفت: مبنای کار کتابخانه های سیار افزایش دانایی و آگاهی مردم است، در واقع کتابخانه های سیار نقش ده کتابخانه عمومی مستقر در هر شهرستان را ایفا می کند. یکی از اتفاقات خوب در جریان راه اندازی کتابخانه های سیار دسترسی افراد در دورافتاده ترین نقاط به کتاب و خدمات کتابخانه ای است.

وی با اشاره به افتتاح چند کتابخانه سیار در دیگر شهرستانهای استان، افزود: عدالت فرهنگی مبنای نظر برای ایجاد پیک دانایی و کتابخانه سیار است، هدف ما دسترسی آسان افراد به کتابخانه و خدمات کتابخانه ای در مناطق کم برخوردار برای تمامی اقشار جامعه به ویژه عمده مخاطبین کتابخانه ها کودکان، نوجوان و بانوان خانه دار است.

سبزیان گفت: محوریت کتابخانه های سیار کتابدار راننده است، فردی که با شوق، انگیزه، مهارت و تسلط کافی و وافی به اصول کتابداری با ورود به مناطق محروم با مردم ارتباط برقرار می کند. همانطور که حضرت علی(ع) در نهج البلاغه در معرفی پیامبر(ص) می فرمایند« پیامبر(ص) یک پزشک متخصص و حاذق دوره گرد است» در جامعه امروزی نیز هدف و رسالت اصلی کتابدار کتابخانه سیار طبق این فرمایش امام علی(ع) می باشد و مردم باید بدانند کتابخانه ها به عنوان دانشگاه های مردمی و فرهنگسراهای اجتماعی رسالت خدمت به آنها در جهت رشد درک، دانایی و فرهنگ جامعه را به عهده دارند و آنها باید از این ظرفیت حداکثر استفاده را نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین مظفر تاجی، امام جمعه چناران ضمن تسلیت ایام حزن و اندوه سوگواری امام حسین(ع) و یارانش گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی عملی نیکو و حسنه است و می توان آن را در زمره مقدس ترین اعمال صالحه قرار داد. در وصف اهمیت کتاب می توان به این نکته اشاره کرد که کتاب از معجزات فرستادگان و پیامبران خدا بوده است.

وی با بیان اینکه کتاب کلمه ای مقدس است، افزود: کتاب به معنای نوشتن است و هر آنچه که انسان با قلم خود به رشته تحریر در می آورد از یک جمله تا چندین هزار سطر به عنوان کتاب تلقی می شود. اسلام دینی است که تاکید بر نوشتن و خواندن دارد همانطور که پیامبر در هنگان نزول قرآن اگر چه که بسیاری از یارانشان آیات را حفظ می کردند، امر به نگارش قرآن فرمودند و به واسطه همین کتاب و نوشتن است که امروزه می توان از حقانیت، معصومیت و ولایت امامان و پیامبران دفاع کرد.

امام جمعه چناران با مهم خواندن صنعت نگارش و کتاب، گفت: نوشتن تاریخ در ایام گذشته باعث شده که امروزه ما از وقایع و سرگذشت پیشنیان در جهان آگاه باشیم، در واقع حفظ تاریخ بشریت از طریق نوشتن و کتاب صورت گرفته است.

گفتنی است، کتابخانه سیار پیک دانایی(۵) خواجه نصیرالدین طوسی شهرستان چناران در روستاهای رادکان، نوبهار، سیدآباد و محدود خیابان جلال آل احمد در فاصله ۱۰کیلومتری شهرستان به ارائه خدمات کتابخانه ای در قالب پیشخان کتابخانه می پردازد. در پایان مراسم تعداد ۵۰جلد کتاب توسط حسین امامی راد، حسین امامی راد، نماینده مردم چناران، گلبهار، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی، ۵۰ جلد کتاب توسط سازمان جمعیت هلال احمر ، ۵۰جلد کتاب توسط اداره تبلیغات اسلامی، ۵۰جلد توسط رئیس شورای هماهنگی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان به کتابخانه سیار خواجه نصیرالدین طوسی چناران اهدا و قول مساعدت اهدای زمینی بالغ بر ۵۰۰ مترمربع در شهر سیدآباد و ۱۰۰۰مترمتربع زمین و ۱۰۰مترمربع تجاری در شهر رادکان جهت احداث کتابخانه توسط حمید انصاری، فرماندار داده شد.

کلیدواژه‌ها: کتابخانه سیار پیک دانایی چناران خواجه نصیر الدین طوسی کتابخانه عمومی


نظر شما :