وضعیت شیوع زود هنگام آنفولانزا در تربت جام:
سایه آنفولانزا دربیمارستان و درمانگاههای شهرستان
به گزارش خبرنگار وبدا جام ، دکتر محمد صادق معلم زاده گفت:در حال حاضر درصد زیادی از مردم با علائم سرماخوردگی و آنفولانزا به بیمارستان و درمانگاههای سطح شهرستان مراجعه می کنند. پیشگیری از ابتلاء به آنفولانزا شبیه دستورالعملهای کرونا است و افراد باید با شستشوی دستها، رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک، جلوی شیوع بیماری را بگیرند.
وی در خصوص تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی، افزود: آنفولانزا شدیدتر، جدی تر و مهمتر از ویروسهای سرماخوردگی است. این بیماری بسیار پر سر و صدا است و با تب بالا و سردرد شدید بروز میکند و تدریجاً بعد از یک هفته تخفیف پیدا میکند.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی تربت جام ضمن تاکید بر اینکه اولویت تزریق واکسن آنفولانزا با افرادی است که بیماریهای زمینهای، مزمن، دیابت، سرطان و…، دارند،گفت: افرادی که به بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی دیابت و بیماریهای نقص سیستم ایمنی مبتلا هستند، به تزریق سالانه واکسن آنفولانزا اهتمام ورزند.
دکتر معلم زاده درباره راه انتقال آنفولانزا گفت: راه اصلی انتقال از طریق قطرات و ترشحات تنفسی است و راه غیر مستقیم آن مانند دست دادن با همدیگر و یا دست زدن به اشیایی است که قبلاً توسط فرد بیمار آلوده شده است.
وی تصریح کرد: در افراد سالم در صورت ابتلاء، با درمانهای حمایتی مانند استراحت، نوشیدن مایعات گرم، استفاده از مسکن و آنتی هیستامین، بیماری کنترل خواهد شد اما افرادی که بیماریهای زمینهای دارند لزوم مراجعه به پزشک با احتمال درمانهای ضد ویروسی برای کاهش موارد شدید بیماری و فوت، ضرورت دارد، همچنین با توجه به ماهیت ویروسی این بیماری آنتی بیوتیک ها در درمان آن جایگاهی ندارند و بیماران از مصرف خودسرانه انتی بیوتیک و یا اصرار به پزشک جهت تجویز داروهای آنتی بیوتیک خودداری فرمایند.
معاون درمان دانشکده تاکید کرد: کودکان، افراد مسن، خانمهای باردار و مبتلایان به بیماریهای زمینهای در خطر هستند به خصوص در مادران باردار مبتلا به آنفولانزا با احتمال مشکل در جنین روبرو خواهیم بود بنابراین تزریق واکسن آنفولانزا به همه مادران باردار توصیه میشود.
نظر شما :