مسئول تغذیه معاونت درمان و بیمارستان سجادیه تربت جام تاکید کرد:
تاثیر تغذیه سالم بر بیماران کلیوی
به گزارش خبرنگار وبدا جام ، سمانه حیدری گفت: رژیم غذایی در بیماران دیالیزی شامل رعایت نکات اساسی تغذیه مانند مصرف متعادل و متنوع انواع گروه های غذایی است که باید از نظر میزان انرژی- پروتیئن و املاح مهمی چون سدیم،پتاسیم،فسفر دقیق محاسبه شود ، دفع سدیم،پتاسیم،فسفر در این بیماران به خوبی صورت نمی گیرد.
اوافزود: تجمع سدیم منجر به افزایش فشار خون و به دنبال آن بیماری های قلبی و عروقی می شود، پس باید از مصرف غذاهای شور و انواع سوسیس و کالباس ها چیپس، پفک و غذاهای کنسرویی اجتناب شود .
مسئول تغذیه معاونت درمان و بیمارستان سجادیه تربت جام ادامه داد: میوه و سبزی منابع مهمی از پتاسیم هستند که باید مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم بالا محدود شود، مثل میوه های زرد رنگ از قبیل موز، انبه ، خربزه ... و همچنین سبزیجاتی مانند سیب زمینی،گوجه،اسفناج پخته،قارچ پخته...حاوی پتاسیم بالا هستند.
سمانه حیدری بیان کرد: استفاده از کمپوت میوه ها و خیساندن حبوبات در کاهش پتاسیم دریافتی موثر است محدودیت یا حذف غذاهای غنی از فسفر حاوی غذاهای سبوس دار مانند نون های سبوس دار و بیسکوبیت های سبوس دار ، حبوبات، نوشابه های گازدار به ویژه سیاه ، شیر و ماست، کله پاچه، دل جگر و قلوه و انواع آجیل ها....است .
او تصریح کرد : باتوجه به دفع محدود آب توسط کلیه و احتمال تجمع مایعات در بدن از مصرف آب غذاها، آب گوشت ها، اب کمپوت ها و آبمیوه های صنعتی پرهیز شود. به جای استفاده زیاد از چای نیز آب جایگزین شود چون چای ادرار آور است و روغن مصرفی بهتر است از نوع مایع و کانولا باشد. از مصرف روغن های جامد و حیوانی و لبنیات پرچرب پرهیز شود و روزانه یک واحد از گروه های لبنیات بیشتر مصرف نشود یا شیر یا پنیر یا ماست و برای تامین کلسیم بدن بهتر است از مکمل های کلسیم سیترات استفاده شود.
نظر شما :