توصیه های تغذیه ای درماه مبارک رمضان

۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۸ کد : ۱۶۸۴ اخبار معاونت
تعداد بازدید:۱۰۲
کارشناس تغذیه دانشکده در گفتگو با مفداتوصیه های تغذیه ای متناسب با ماه مبارک رمضان ارائه نمود.
توصیه های تغذیه ای درماه مبارک رمضان

آنسه شبان خلف کارشناس تغذیه دانشکده  در گفتگو بامفدادرخصوص اصول تغذیه ی صحیح دراین ماه مبارک مطالب ذیل راگفت:
در ماه مبارک رمضان مانند سایر ایام سال، پیروی از برنامه غذایی متنوع، متعادل و متناسب که شامل همه‌ی گروه های مواد غذایی نظیر نان و 
غلات، میوه و سبزی، گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات می‌شود، بسیار ضروری است. با رعایــت تـنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی، نیازهای تغذیه‌ای شامل آب، املاح، ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن، تامین می‌شود.
توصیه می‌شود که افراد روزه‌دار همانند دیگر روزهای سال که روزه نیستند، سه وعده غذایی در طول روز در نظر بگیرند که این وعده ها شامل افطار، شام و سحری می‌باشد.
در هنگام افطار، مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه‌های غذایی شیر و لبنیات ( شیر و ماست و پنیر) میوه و سبزی، نان و غلات ( برنج و نان) برای افزایش قند خون توصیه می‌شود؛ مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است. علاوه بر آن، مصرف شیر گرم، فرنی و شیر برنج در هنگام افطار مناسب 
است.
استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و موادمعدنی فرد روزه دار میشود.
بهتر است ساعتی پس از افطار به یک وعده ی غذایی مثل شام سبک اختصاص داده شود.
در هنگام سحر، وعده‌ی غذایی بایستی خصوصیات و ویژگی های مشابه وعده‌ی ناهار را داشته باشد، تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.
استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله‌ی بین افطار تا سحر و در وعده سحر، به دلیل این که منابع خوبی از آب و فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند و مانع بروز یبوست می‌شوند و با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کنند.
بهتر است در وعده سحر و افطار از پرخوری و مصرف مواد غذایی پرچرب، سنگین و دیر هضم، شیرینی جات و مواد سرخ کردنی پرهیز شود و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی‌جات نظیر زولبیا و بامیه که صرفا حاوی انرژی هستند و فاقد مواد مغذی می‌باشند، از شیرینی‌جات طبیعی نظیر خرما، کشمش، مویز، توت خشک، انجیر خشک و... استفاده شود. 
مصرف مواد غذایی شیرین علی الخصوص در وعده ی سحر  ،  باعث تحریک انسولین شده و  موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در پی آن کاهش قند خون میشود و موجب میگردد که شخص زودتر گرسنه شود. 
به جهت جلوگیری از بروز تشنگی در طول روز که از مشکلات اساسی روزه داران عزیز می باشد، تا حد امکان سعی شود از مصرف نمک، غذاهای ادویه دار، غذاهای فراوری  شده و کنسروی‌جات در وعده سحر جلوگیری شود و به جای آن تا حد امکان سبزیجات خام و میوه جات میل شود.


نظر شما :