دکترحامد محمدی در پیامی روز جهانی بهداشت محیط را گرامی داشت
با توجه به اعلام فدراسیون بینالمللی بهداشت محیط، ۲۶ سپتامبر برابر۴ مهر هر سال به عنوان «روز جهانی بهداشت محیط» نامیده شدهاست به همین مناسبت پیام و یادداشت دکتر حامد محمدی معاون آموزشی و عضو هیات علمی گروه بهداشت محیط را در ادامه می خوانیم.
متن پیام:
چهارم مهرماه روز جهانی بهداشت محیط را گرامی می داریم
بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از ۱۳ میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان به دلیل مواجهه با عوامل خطر محیطی قابل پیش گیری اتفاق می افتد و این موارد شامل اثرات بحران تغییر اقلیم نیز هست که شاید بزرگترین تهدید سلامتی است که بشریت تا کنون با آن مواجه بوده است. بی تردید بحران تغییر اقلیم یک بحران سلامت نیزتلقی می شود.
از هر ده نفر از مردم دنیا، نه نفر هوای آلوده تنفس می کنند. آلودگی هوا در هر دقیقه ۱۳ نفر را در دنیا به دلیل سرطان ریه، بیماری قلبی و سکته می کشد وسوزاندن سوخت های فسیلی مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی علت اصلی آن است.
تغییر اقلیم تهدیدی برای سلامت انسان است که باعث بیماری هایی مانند سرطان، آسم، بیماری های قلبی و بیماری های منتقله از طریق پشه مانند دنگی می شود.
۳.۶ میلیارد نفر در سراسر جهان فاقد توالت بهداشتی هستند و فضولات انسانی تصفیه نشده اکوسیستم ها و سلامت انسان را به مخاطره انداخته است.
۲ میلیارد نفر در جهان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند در حالی که با جلوگیری از ورود فاضلاب، زباله و مواد شیمیایی به دریاچه ها، رودخانه ها یا آب های زیرزمینی می توان از منابع آب محافظت کرد.
سالانه ۸۲۹۰۰۰ نفر بر اثر بیماری اسهالی ناشی از آب آلوده و بهداشت نامناسب در جهان جان خود را از دست می دهند.
پسماندهای پزشکی باید به روش بهداشتی مدیریت شود. صدمات ناشی از سوزن سرنگ های دور ریخته شده می تواند باعث هپاتیت B، C و بیماری های عفونی شود. انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از سوختن پسماندهای مراقبت های بهداشتی می تواند باعث افزایش سرطان شود.
سالانه ۶۰۰ میلیون درخت برای تولید سیگار و مواد دخانی قطع میشود تا ۶ تریلیون نخ سیگار تولید شود و از این طریق هوای پاکی که تنفس میکنیم کاهش مییابد.
افزایش دما و سیل های ناشی از تغییرات اقلیمی، ۲ میلیارد نفر دیگر را در معرض خطر عفونت دنگی قرار می دهد.
بی شک این تصمیمات سیاسی، اجتماعی و تجاری همه کشورها بویژه جوامع صنعتی است که باعث بحران تغییر اقلیم و سلامت می شود و بدون تغییرات اساسی در این تصمیمات و تغییر اساسی درسبک زندگی و رفتار انسان ها مشکلات و عوارضی که به آن ها اشاره شد کاهش نمی یابد.
خوشبختانه در کشور ما سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و وجود شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و وجود قوانین ومقررات لازم، زمینه ایجاد یک تحول اساسی را فراهم کرده است که باید با اراده سیاسی و همت و پشتکار مسولان اجرایی کشور بر حل ریشه ای این مشکلات متمرکز شویم تا بتوانیم دین خود را در زمینه حفظ و ارتقاء سلامت مردم ایفا کنیم ولی به یاد داشته باشیم که برای اقدامات اثر بخش، فرصت ها به سرعت در حال سپری شدن است.
وظیفه خود می دانم روز جهانی بهداشت محیط را به کلیه اساتید و دانشجویان بهداشت محیط و تک تک همکاران کوشا دراین عرصه که جهت برخورداری عموم مردم از محیط سالم و در نتیجه دست یابی به یک زندگی سالم با کیفیت بالاتر تلاش می کنند صمیمانه تبریک عرض نموده وآرزوی موفقیت روزافزون داشته باشم.
دکتر حامد محمدی
معاون آموزشی ،پژوهشی و دانشجویی،فرهنگی علوم پزشکی تربت جام
نظر شما :