توضیح سازمان غذا و دارو درمورد باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی/ قوانین کشورها متفاوت است

۱۱ دی ۱۴۰۰ | ۱۰:۱۹ کد : ۱۲۵۰ اخبار
تعداد بازدید:۱۴۶
مدیرکل امور فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درمورد باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد.
توضیح سازمان غذا و دارو درمورد باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی/ قوانین کشورها متفاوت است

دکتر فرامرز خدائیان در گفت و گو با ایفدانا با اشاره به اینکه سالهاست محصولات کشاورزی به کشورهای مختلف صادر می شود، گفت: هر کشور قوانین و استانداردهای خاصی درمورد محصولات کشاورزی وارداتی دارد که ممکن است با کشورهای دیگر متفاوت باشد، در این راستا کشور روسیه و اوراسیا نیز استاندارد و قوانین خود را دارند که به تازگی شرایط تغییر کرده است.

وی افزود: درمورد فلفل دلمه‌ای و فلفل های رنگی ۴ نوع سم که در گلخانه های ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت در کشور روسیه ثبت نشده بود.
مدیرکل غذای سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در قانون مسئول صدور گواهی بهداشتی (آفات، بیماری‌ها و علف های هرز) به عهده سازمان حفظ نباتات و صدور گواهی ایمنی (باقی مانده سموم، فلزات سنگین و نیترات) به عهده وزارت بهداشت است.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از این تنها مولفه ای که صادرکننده باید آن را رعایت می کرد، ارائه گواهی بهداشتی بود و الزامی برای گواهی ایمنی وجود نداشت، عنوان کرد: با توجه به اینکه پروتکل کشوره روسیه تغییر  و گواهی ایمنی را نیز الزامی کرده است، جلسات مختلفی برگزار شد که براساس تفاهم بین دو کشور مقرر شد با بازدید و بررسی بسترهای کشت محصولات موضوع رفع شود.

دکتر خدائیان بای بیان اینکه گواهی ایمنی محصولات در همه کشورها وجود دارد و درجه اهمیت موضوع در برخی کشورها متفاوت است، گفت: براساس قوانین کشور، همه محصولات کشاورزی و غیرکشاورزی برای واردات رصد و سپس مجوز ترخیص را صادر می کند.

وی با اشاره به اینکه هر کشوری مطابق قوانین خود درمورد محصوالات وارداتی اقدام می کند، اظهار کرد: شاخص باقی مانده سموم  MRLنام دارد که بیشترین میزان حد مجاز باقی مانده سموم را تعیین کمی کند که  ممکن است شاخص هر کشوری به نسبت کشور دیگر سخت گیرانه تر و یا راحت تر باشد.

ایشان ادامه داد: بر اساس اعلام مسئولین مربوطه، برگشت اخیر محصولات کشاورزی از کشورهای مختلف به خاطر وجود سموم و آلاینده ها نبوده است و بحث آفات و بیماری های گیاهی مطرح بوده است که در حال رایزنی با کشورهای هدف صادرات هستند.

وی در پایان اطمینان خاطر داد که مردم عزیز نگرانی از بابت سلامت محصولات غذایی موجود در داخل نداشته باشند و همکاران ما در سازمان غذا ودارو در تعامل با سازمان های مربوطه، پایش های کیفی لازم را انجام می دهند. این موضوع را نه تنها برای مردم خودمان، بلکه برای مردم کشورهای دیگر نیز حساسیت داریم.

آخرین ویرایش۱۱ دی ۱۴۰۰

نظر شما :