گواهی اظهار مشاغل خانگی
گواهی اظهار مشاغل خانگی
نکات لازم:
۱- این گواهی شامل کلیه واحدهای مسکونی که اقدام به آماده سازی و بسته بندی مواد و فرآورده های غذایی و آشامیدنی، مطابق با فهرست مصوب می کنند کاربرد دارد.
۲-یک مسئول فنی برای حداکثر ۶ واحد خانگی معرفی می شود و مسئولیت نظارت ونمونه برداری واحدها به عهده وی می باشد.
۳-صدور گواهی اظهار یکسال است و در صورتی که سوابق فعالیت و گزارش بررسی مخاطرات احتمالی در طی فعالیت و رعایت شرایط فنی و بهداشتی از سوی مسئول فنی و معاونت غذا و دارو ناظر تایید شود، تمدید گواهی اظهار برای مدت یکسال بلامانع است.
۴-مکان محدود به آشپزخانه واحد مسکونی بوده و باید از امکان ایجاد شرایط بهداشتی برخوردار باشد. متقاضی مجاز به افزودن هر گونه تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، کارگاهی و آشپزخانه صنعتی نمی باشد.
۵-ملزومات و ظروف مورد استفاده باید از وسایل و ابزار آشپزخانه بوده و فقط برای آماده سازی و بسته بندی محصولات باشد. جهت بسته بندی فراورده ، صرفاً استفاده از دستگاه دوخت حرارتی دستی و یا شرینک دستی و دستگاه خشک کن خانگی مجاز است.
۶-کلیه افراد خانوار باید دارای کارت بهداشتی معتبر باشند. درضمن گذراندن دوره های آموزشی اصول بهداشت فردی بهداشت مواد غذایی برای متقاضی الزامی است.
۷-مقادیر آماده سازی و بسته بندی فرآورده با توجه به گنجایش آشپزخانه تعیین می گردد و واحد خانگی باید فرآورده هر روز را در پایان همان روز عرضه نموده و مجاز به انبارش آن نمی باشد.
۸-برچسب گذاری شامل : درج عبارت "تولید خانگی " با فونت بزرگ BTITR-۲۸، " کد اظهار مشاغل خانگی بدون درج لوگوی سازمان، " آدرس محل آماده سازی"، " شماره تماس " ، " نام فراورده " ، "عمده ترکیبات تشکیل دهنده " می باشد.
۹-الزامی به ارائه برند یا نام تجاری نمی باشد.
۱۰-عرضه محصول ، صرفاً در شهر محل استقرار واحد خانگی مجاز می باشد.
توجه:
برای کنترل مواد اولیه و فرآورده تولید شده، باید فردی واجد شرایط به عنوان مسئول فنی بر نحوه آماده سازی و بسته بندی نظارت کند، همچنین بطور ادواری از فرآورده نمونه برداری کرده و جهت انجام آزمونهای کنترل کیفیت و ایمنی به یکی از آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده سازمان غذا و دارو ارسال نماید. نتایج آزمونهای انجام شده باید یک نسخه در محل واحد خانگی و یک نسخه نزد مسئول فنی نگهداری شود.
مدارک لازم برای ثبت گواهی اظهار مشاغل خانگی در معاونت غذا ودارو
-۱-۱-۴ تکمیل فرم درخواست ثبت گواهی اظهار-پیوست ۱
-۲-۱-۴ ارائه معرفی نامه از سازمان جهادکشاورزی استان
-۳-۱-۴ تصویر کلیه صفحات شناسنامه متقاضی
-۴-۱-۴ ارائه اصل فیش واریز هزینه برابرآخرین تعرفه های مصوب
-۵-۱-۴ معرفی مسئول فنی واجد شرایط و تایید صلاحیت شده(کارت فعالیت مسئول فنی)
-۶-۱-۴ تکمیل فرم تعهد نامه محضری مبنی بر رعایت حداقل اصول و الزامات بهداشتی توسط متقاضی و مسئول فنی -پیوست ۲
-۷-۱-۴ ارائه کارت معاینه بهداشتی کلیه افراد خانوار
-۸-۱-۴ ارائه گواهی معتبر دوره آموزش بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی
-۹-۱-۴ تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه با کد رهگیری برای واحدهای استیجاری همراه رضایت کتبی مالک جهت انجام فعالیت مشاغل خانگی
-۴-۱-۱۰ چک لیست ارزیابی تکمیل شده توسط مسئول فنی
توجه:
فیش بانکی به مبلغ ۲۲۵۰۰۰۰ریال جهت صدور یا مبلغ ۱۰۵۰۰۰۰ریال جهت اصلا ح یا تمدید به شماره حساب ۴۰۰۱۰۳۵۲۰۳۰۱۵۴۸۹ بانک مرکزی ج.ا.ا (شماره شبا IR۸۹۰۱۰۰۰۰۴۰۰۱۰۳۵۲۰۳۰۱۵۴۸۹ ) (شناسه واریز در فیش نوشته شود.) واریز از طریق فرم حواله بین بانکی در بانک خود و یا پرداخت الکترونیک(پایا ) می باشد.
توجه:جهت دریافت شماره حساب و شماره شبا و شناسه واریز کلیک کنید. کد ۳۰ رقمی ردیف درامدی به عنوان شناسه واریز می باشد.
توجه:جهت پرداخت فیش صدور پروانه ها امکان پرداخت از طریق دستگاه پوز در میز خدمت وجود دارد.
فرم های لازم:
پیوست شماره ۱ - F-FW۰۳۱-۰۰۱- -۰-۵ فرم درخواست ثبت گواهی اظهار مشاغل خانگی
پیوست شماره ۲ - F-FW۰۳۱-۰۰۲- -۴-۵ فرم تعهد و تقبل مسئولیت توسط متقاضی و مسئول فنی
چک لیست ارزیابی واحدهای تولید و بسته بندی مشاغل خانگی -توسط مسئول فنی تکمیل می شود
مستندات:
فهرست اقلام غذایی مشمول فعالیت مشاغل خانگی
دستورالعمل صدور/تمدید گواهی اظهار مشاغل خانگی
تبصره ها :
تبصره ۱: واحد های خانگی تحت هیچ شرایطی مجاز به استفاده از افزودنی اعم از رنگ، طعم دهنده، نگهدارنده و غیره نمی باشند.
تبصره ۲ : واحد های خانگی مجاز به استفاده از تجهیزات صنعتی اعم از اشپزخانه صنعتی یا کارگاهی نمی باشند.
تبصره ۳ : واحد های خانگی صرفا مجاز به استفاده از ادویه ها ( نظیر زرد چوبه و فلفل ) و چاشنی های نظیر آبلیمو، سرکه، آبغوره و عرقیات و گلاب می باشند.
تبصره ۴ : واحدهای خانگی صرفا مجاز به استفاده از دستگاه دوخت دستی و شرینگ دستی و دستگاه خشک کن خانگی می باشند.