پروانه بهداشتی واردات

تعداد بازدید:۴۱۷

پروانه بهداشتی واردات:

مدارک و درخواست صدور یا تمدید پروانه بهداشتی واردات:

 دستورالعمل اجرایی واردات
 دستورالعمل نحوه ارائه درخواست
 جدول مواد اولیه مشمول ثبت منبع و محصول
 چک لیست درخواست
 فهرست تعرفه واردات

 

توجه: منظور ازپیوست هادر چک لیست مدارکی است که آماده می کنید بر روی آن عبارت پیوست (شماره مربوطه بند چک لیست) درج شود. منظور از  خط تیره (-) در چک لیست (تا) می باشد به عنوان مثال: پیوست ۹-۱۴ از ۹ تا ۱۴ .

توجه: پس از تکمیل پیوست ها داخل زونکن یا کلربوک به ترتیب چک لیست قرار داده وفایل مربوطه مستندات نیز به ترتیب داخل CD موجود باشد سپس به صورت حضوری به سازمان غذا ودارو واقع در تهران خیابان انقلاب روبروی درب دانشگاه تهران خیابات فخر رازی دبیرخانه سازمان مراجعه نمایید.

توجه: ثبت نام شرکت و مسئول فنی در سایت TTAC الزامی است.

اقدامات لازم:

۱- صرفاً شرکت های حقوقی امکان درخواست دارند در صورتی که شخص می باشید ابتدا باید نسبت به ثبت شرکت اقدام شود.

۲- ثبت نام شرکت در سامانه TTAC ( موجود در قسمت سامانه های الکترونیک سایت) ودریافت کد کاربری سامانه توسط مدیرعامل شرکت.

۳- معرفی مسئول فنی در سامانه TTAC توسط ورود از طریق کارتابل مدیر عامل.

۴- احراز صلاحیت مسئول فنی در سامانه TTAC.

ویژگی ها و شرح وظایف مسئول فنی واردات:

* مسئول فنی باید به صورت تمام وقت در انجام امور واگذار شده به وی مطابق شرح وظایف مسئول فنی انجام وظیفه نماید. 

* نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی کارخانجات تولیدی خارج از کشور به منظور واردات.

* تضمین سلامت وکیفیت محصول تا پایان تاریخ انقضاء و پاسخگوئی در برابر مراجع بهداشتی و قانون در صورت بروز مشکلات بهداشتی، سلامتی و کیفی محصول.

* اعمال نظارتهای پیش بینی شده در آیین نامه های مربوطه جهت حصول اطمینان از تطابق روشهای به کار گرفته شده و تجهیزات مورد استفاده در تولید وکنترل محصول به نحوی که محصولات وارد شده از نظرایمنی، ماهیت و کیفیت با استانداردهای مربوطه و الزامات قانونی مطابقت داشته باشد.

* نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی انبار و کنترل روشهای انبار داری.

* نظارت برکنترل شرایط حمل ونقل و اطمینان از عدم فساد، آلودگی و آسیب دیدگی محصولات.

* مسئول اجرای سیستم Recall برای جمع آوری محصولات توزیع شده مرجوعی یا معیوب و یا محصولاتی که این اداره کل به دلیل وجود اشکالاتی، دستور به جمع آوری آنها از سطح بازار را نموده است و نظارت برامحاء یا مرجوع نمودن آنها و ارائه گزارش به اداره کل نظارت وارزیابی فرآورده های غذائی، آرایشی و بهداشتی و معاونت غذا و دارو ناظر بر شرکت (دفتر مرکزی شرکت).

* نظارت بر عملیات برچسب گذاری براساس ضوابط مربوطه قبل از عرضه.

* رسیدگی به شکایات واصله و پیگیری آنها تا حصول نتیجه و پاسخگوئی لازم.

* بررسی و تأیید کلیه مدارک مندرج در دستورالعمل واردات محصولات فرآیند شده غذائی، آرایشی و بهداشتی.

* تائید مصرف و عرضه اقلام وارداتی بر اساس ضوابط و مستندات سازمان غذا و دارو.

* ثبت سوابق واردات و مستندسازی پرونده واردات برای هر محموله و در صورت لزوم برای هر محصول که شامل مدارکی برای اثبات اعمال نظارت های لازم و انجام وظایف محوله به مسئول فنی می باشد.

* انجام کنترل کیفیت محصول در سطح عرضه (PMS) و ارائه گزارش آن به وزارت بهداشت به طور مستمر.

* مسئول فنی باید اطمینان یابد کارخانه تولیدکننده از هر سری ساخت محصولات وارداتی به ایران به تعداد کافی تا ۶ ماه پس از تاریخ انقضا جهت استفاده در موارد لزوم نگهداری می نماید و در صورت نیاز به بررسی یک سری ساخت از محصول، نمونه در اختیار این اداره کل قرار گیرد.

* ارائه گزارش شش ماهه از کلیه اقدامات فوق بر اساس شرح وظایف به سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو دانشگاه ناظر به عملکرد شرکت وارد کننده.

* گزارش فوری موارد عدم رعایت ضوابط فنی و بهداشتی را به اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی و یا معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه اعلام نماید.

*هر گونه اقدام کنترلی و نظارتی در خصوص پایش و کنترل محصولات شرکت بنا به درخواست و تصویب سازمان غذا و دارو می باشد.

* قابل ذکر است آشنایی با قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و سایر قوانین موضوعه از جمله قوانین صادرات – واردات و شرکت در کلاس های آموزشی که از طرف سازمان غذا و دارو اعلام می شود الزامی است.

* مسئول فنی معرفی شده نباید مدیر عامل شرکت و یا یکی از اعضای هیات مدیره بوده و همچنین مسئول فنی کارخانه تولیدی و یا شرکت وارد کننده دیگر باشد و باید تمام وقت در اختیار شرکت جهت انجام امور محوله باشد. 

* مسئولیت پیگیری کلیه امور مربوط به واردات از جمله مسائل فنی، علمی و ... مطابق شرح وظایف اعلامی مرتبط با شرکت در اداره کل بر عهده شخص مسئول فنی می باشد و باید مسئول فنی در ارتباط مستمر با وزارت بهداشت باشد.

* در خصوص شرکت هایی که به صورت HOLDING یا با هیئت مدیره مشابه اداره می شوند با توجه به نظر کمیته فنی و قانونی امکان مسئولیت فنی همزمان چند شرکت وجود دارد.

* در صورتی که کارخانه تولیدی متقاضی واردات مواد اولیه باشد از مسئول فنی تولید می تواند با توجه به نظر کمیته فنی و قانونی به عنوان مسئول فنی واردات مواد اولیه استفاده نماید.

* در صورتی که مسئول فنی در مدت کمتر از ۳ ماه به دلیل مرخصی و ... با هماهنگی شرکت جهت انجام امور محوله فعالیت ندارد باید نسبت به معرفی فرد جانشین واجدشرایط جهت تقبل انجام امور محوله مسئول فنی در مدت مذکور به عنوان قائم مقام با تائید شرکت  اقدام نماید.

* در خصوص کارخانجاتی که درمناطق آزاد یا مناطق ویژه اقتصادی فعالیت دارند و از این اداره کل پروانه بهداشتی ورود اخذ می نمایند باید در صورتی که مسئول فنی در کارخانه حضور ندارد نسبت به معرفی فرد واجد شرایط دیگری به عنوان نماینده مسئول فنی علاوه بر مسئول فنی نیز به طور همزمان اقدام نمایند.

 

 

 

کلیدواژه‌ها: پروانه بهداشتی واردات دستورالعمل اجرایی واردات فهرست تعرفه واردات مواد اولیه مشمول ثبت منبع و محصول

آخرین ویرایش۰۳ آذر ۱۴۰۰