گواهی اظهار مشاغل خانگی
گواهی اظهار مشاغل خانگی:
نکات لازم:
۱- این گواهی شامل کلیه واحدهای مسکونی که اقدام به آماده سازی و بسته بندی مواد و فرآورده های غذایی و آشامیدنی، مطابق با فهرست مصوب می کنند کاربرد دارد.
۲- یک مسئول فنی برای حداکثر ۶ واحد خانگی معرفی می شود و مسئولیت نظارت و نمونه برداری واحدها به عهده وی می باشد.
۳- صدور گواهی اظهار یکسال است و در صورتی که سوابق فعالیت و گزارش بررسی مخاطرات احتمالی در طی فعالیت و رعایت شرایط فنی و بهداشتی از سوی مسئول فنی و معاونت غذا و دارو ناظر تایید شود، تمدید گواهی اظهار برای مدت یکسال بلامانع است.
۴- مکان محدود به آشپزخانه واحد مسکونی بوده و باید از امکان ایجاد شرایط بهداشتی برخوردار باشد. متقاضی مجاز به افزودن هر گونه تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، کارگاهی و آشپزخانه صنعتی نمی باشد.
۵- ملزومات و ظروف مورد استفاده باید از وسایل و ابزار آشپزخانه بوده و فقط برای آماده سازی و بسته بندی محصولات باشد. جهت بسته بندی فراورده، صرفاً استفاده از دستگاه دوخت حرارتی دستی و یا شرینک دستی و دستگاه خشک کن خانگی مجاز است.
۶- کلیه افراد خانوار باید دارای کارت بهداشتی معتبر باشند. درضمن گذراندن دوره های آموزشی اصول بهداشت فردی بهداشت مواد غذایی برای متقاضی الزامی است.
۷- مقادیر آماده سازی و بسته بندی فرآورده با توجه به گنجایش آشپزخانه تعیین می گردد و واحد خانگی باید فرآورده هر روز را در پایان همان روز عرضه نموده و مجاز به انبارش آن نمی باشد.
۸- برچسب گذاری شامل: درج عبارت "تولید خانگی " با فونت بزرگ B TITR-۲۸، " کد اظهار مشاغل خانگی بدون درج لوگوی سازمان"، " آدرس محل آماده سازی"، "شماره تماس" ، "نام فراورده" ، "عمده ترکیبات تشکیل دهنده " می باشد.
۹- الزامی به ارائه برند یا نام تجاری نمی باشد.
۱۰- عرضه محصول، صرفاً در شهر محل استقرار واحد خانگی مجاز می باشد.
توجه:
برای کنترل مواد اولیه و فرآورده تولید شده، باید فردی واجد شرایط به عنوان مسئول فنی بر نحوه آماده سازی و بسته بندی نظارت کند، همچنین بطور ادواری از فرآورده نمونه برداری کرده و جهت انجام آزمون های کنترل کیفیت و ایمنی به یکی از آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده سازمان غذا و دارو ارسال نماید. نتایج آزمونهای انجام شده باید یک نسخه در محل واحد خانگی و یک نسخه نزد مسئول فنی نگهداری شود.
مدارک لازم برای ثبت گواهی اظهار مشاغل خانگی در معاونت غذا و دارو:
۱- تکمیل فرم درخواست ثبت گواهی اظهار.
۲- ارائه معرفی نامه از سازمان جهادکشاورزی استان.
۳- تصویر کلیه صفحات شناسنامه متقاضی.
۴- ارائه اصل فیش واریز هزینه برابرآخرین تعرفه های مصوب.
۵- معرفی مسئول فنی واجد شرایط و تایید صلاحیت شده.
۶- تکمیل فرم تعهد نامه محضری مبنی بر رعایت حداقل اصول و الزامات بهداشتی توسط متقاضی و مسئول فنی.
۷- ارائه کارت معاینه بهداشتی کلیه افراد خانوار.
۸- ارائه گواهی معتبر دوره آموزش بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی.
۹- تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه با کد رهگیری برای واحدهای استیجاری همراه رضایت کتبی مالک جهت انجام فعالیت مشاغل خانگی.
۱۰- چک لیست ارزیابی تکمیل شده توسط مسئول فنی.
۱۱- مبلغ ۲۲۵۰۰۰۰ ریال جهت صدور یا مبلغ ۱۰۵۰۰۰۰ ریال جهت اصلاح یا تمدید واریز گردد.
توجه۱: کلیه ی پرداخت ها از کارتابل TTAC مسئول فنی، درگاه پرداخت الکترونیک انجام پذیرد.
فرم ها و مستندات:
تبصره ها :
تبصره ۱: واحد های خانگی تحت هیچ شرایطی مجاز به استفاده از افزودنی اعم از رنگ، طعم دهنده، نگهدارنده و غیره نمی باشند.
تبصره ۲: واحد های خانگی مجاز به استفاده از تجهیزات صنعتی اعم از اشپزخانه صنعتی یا کارگاهی نمی باشند.
تبصره ۳: واحد های خانگی صرفا مجاز به استفاده از ادویه ها (نظیر زرد چوبه و فلفل) و چاشنی های نظیر آبلیمو، سرکه، آبغوره و عرقیات و گلاب می باشند.
تبصره ۴: واحدهای خانگی صرفاً مجاز به استفاده از دستگاه دوخت دستی و شرینگ دستی و دستگاه خشک کن خانگی می باشند.