آیا تزریق دوز سوم واکسن کرونا همراه با عوارض است؟

دوز سوم واکسن کرونا
۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۵ کد : ۱۴۷۳ مطالب آموزشی
تعداد بازدید:۱۶۹
دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق می‌شود.
آیا تزریق دوز سوم واکسن کرونا همراه با عوارض است؟

درباره دوز سوم واکسن کرونا

دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق می‌شود.

دوز سوم واکسن کرونا کمک می‌کند تا ایمنی بلندمدت در برابر بیماری کووید-19 حفظ شود. دوز تقویتی واکسن کرونا باعث تکثیر سلول‌های B سازنده آنتی بادی می‌شود و سطح ایمنی را دوباره افزایش می‌دهد.

با گذشت زمان، تعداد آن‌ها دوباره کاهش می‌یابد، اما مجموعه سلول‌های ایمنی از قبل بیشتر خواهد شد. این یعنی ایمنی حاصل از دوز سوم واکسن کرونا به واکنش سریع‌تر و قوی‌تر در مواجهه مجدد با ویروس و ایمنی طولانی‌تر بدن می‌انجامد.

چرا تزریق دوز سوم واکسن کرونا

سه دلیل عمده برای تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا با گذشت 6 ماه بعد از تزریق قبلی مطرح شده است:

بعضی تحقیقات و آمار در دیگر کشورها چندین ماه پس از تزریق دوز دوم، کاهش سطح ایمنی ناشی از واکسن‌ها را نشان داده است.

انواع (واریانت‌های) جدید ویروس کرونا مانند دلتا ممکن است توانایی واکسن‌ها را برای جلوگیری از بیماری کووید-19 کاهش دهند.

سطح ایمنی تشکیل شده در نتیجه واکسن در جمعیت‌های آسیب‌پذیر مانند سالمندان، افراد مبتلا به نقص یا سرکوب ایمنی و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای مزمن مانند سرطان و دیابت نسبت به دیگران پایین‌تر است.

عوارض جانبی شایع با واکسن‌های کرونا

افراد دریافت‌کننده واکسن ممکن است عوارض جانبی ناشی از واکسن را تجربه کنند، که نشانه‌‌ای طبیعی است که بدن آن‌ها در حال ایجاد پاسخ ایمنی و محافظت است. این عوارض جانبی ممکن است بر توانایی آن‌ها در انجام فعالیت‌های روزمره تأثیر بگذارد، اما باید طی چند روز برطرف شوند.

برخی از افراد عوارض جانبی ندارند و واکنش‌های آلرژیک نادر است. احتمال رخ دادن عوارض جانبی جدی که می‌تواند باعث ایجاد یک مشکل سلامتی طولانی‌مدت شود، پس از هر گونه واکسیناسیون، از جمله واکسن کووید-19، بسیار کم است.

سابقه پایش واکسن‌ها نشان داده است که عوارض جانبی معمولاً در عرض شش هفته پس از دریافت دوز واکسن رخ می‌دهد. عوارض شایع در محل تزریق شامل مواردی چون درد، قرمزی و تورم است. عوارض دیگر که در بدن ممکن است مشاهده شود، عوارضی است مانند: خستگی، سردرد، درد عضلانی، لرز و تب و همچنین حالت تهوع است.

عوارض جانبی در تزریق دوز سوم کرونا

تاکنون، واکنش‌های گزارش‌شده پس از تزریق دوز سوم واکسن کرونا مشابه با واکنش‌های پس از تزریق دو دوز قبلی بوده است. تب، سردرد، خستگی و درد در محل تزریق شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده با دوز سوم واکسن بودند و در مجموع، اکثر عوارض جانبی خفیف تا متوسط بودند. با این حال، مانند سری اولیه، عوارض جانبی جدی اما نادر ممکن است رخ دهد.

افراد دارای شرایط تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران

در ایران بنا بر اعلام وزارت بهداشت، تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای این گروه‌ها توصیه شده است:

• افراد مسن بالای 60 سال، 4 ماه پس از تزریق قبلی واکسن‌های ویروس غیرفعال‌شده مانند سینوفارم یا برکت
• افراد دچار نقص یا سرکوب ایمنی، 6 ماه پس از واکسیناسیون قبلی
• اعضای کادر درمان، 6 ماه پس از واکسیناسیون اولیه

کلیدواژه‌ها: واکسن دوز واکسن تزریق دوز واکسن واکسن کرونا دوز تزریق دوز دوز واکسن کرونا دوز تقویتی تزریق ماه تزریق

آخرین ویرایش۲۰ بهمن ۱۴۰۰

نظر شما :