با واکسن سینوفارم آشنا شوید

سینوفارم

با واکسن سینوفارم آشنا شوید
۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | ۰۸:۲۸ کد : ۱۴۸۱ مطالب آموزشی
تعداد بازدید:۱۳۰۶

واکسن سینوفارم، توسط کشور چین به منظور مقابله با همه‌گیری کرونا ارائه شده است. همانگونه که می‌دانید اکنون نزدیک دو سال است که جهان درگیر ویروسی فراگیر با نام کووید-۱۹ شده است. از این رو همه کشورهای جهان در تلاش برای پیدا کردن راهی برای کنترل این اپیدمی هستند.

با توجه به تجربه تاریخی به دست آمده از همه‌گیری‌های جهانی گذشته، این طور به نظر می‌رسد که تنها راه مقابله با این اپیدمی واکسیناسیون خواهد بود. بنابراین پزشکان و دانشمندان سرتاسر جهان در تلاش برای یافتن بهترین و ایمن‌ترین راه مقابله با این ویروس مهلک هستند. در این میان نیز واکسن سینوفارم عملکرد مناسبی در حد قابل قبول داشته است.

در ساخت واکسن سینوفارم از چه تکنولوژی استفاده شده است؟

 

در ساخت واکسن سینوفارم از روش سنتی یا ویروس‌های غیرفعال این بیماری استفاده شده است. هر چند این ویروس‌های غیر فعال توانایی تکثیر ندارند، اما پروتئین Spike موجود در آن‌ها کاملاً سالم و دست نخورده باقی مانده است. بنابراین قابلیت ایجاد ایمنی لازم در بدن را خواهد داشت.

واکسن سینوفارم

در ساخت واکسن سینوفارم از روش سنتی یا ویروس‌های غیرفعال این بیماری استفاده شده است.

 

واکسن سینوفارم در بدن به چه شکلی عمل می‌کند؟

نحوه عملکرد واکسن سینوفارم به این ترتیب است که پس از تزریق این واکسن به بدن، ویروس‌های غیرفعال توسط سلول‌های شناساگر آنتی‌ژن بلعیده می‌شوند.

سپس سلول‌های T کمکی با شناسایی ویروس‌ها و اتصال به آن‌ها، سعی می‌کنند با آن‌ها مقابله کرده و کلیه ویروس‌ها را از بین ببرند.

پس از طی این مرحله نوبت به سلول‌های B می‌رسد که با ویروس غیرفعال مواجه شوند. طی این مواجهه سلول‌های B  به پروتئین‌های سطحی ویروس متصل می‌شوند تا مرحله دوم مقابله با بیماری آغاز شود.

پس از متصل شدن سلول‌های B به ویروس ضعیف شده، ویروس به داخل آن بلعیده می‌شود و در سطح این سلول‌ها نمایان می‌گردد. به این ترتیب سلول‌های T کمکی نیز به این قطعات متصل می‌شوند و سلول B فعالیت خود را آغاز می‌کند. در ادامه این فرآیند آنتی‌بادی‌های مربوط به ویروس کرونا در بدن تکثیر می‌شوند. از این رو بدن آمادگی لازم برای مقابله با ویروس‌های بیماری‌زا را پیدا می‌کند.

آیا واکسن سینوفارم مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است؟

طبق تاییدیه سازمان بهداشت جهانی، واکسن سینوفارم قابلیت استفاده برای مقابله با ویروس کرونا را دارد. به همین دلیل است که تزریق این واکسن در ۳۳ کشور (تا زمان نگارش این مطلب) صادر شده است.

سازمان ملی بهداشت چین نیز عوارض سینوفارم را دقیقاً مشابه با واکسن‌های غیرفعال اعلام کرده است. طبق اطلاعات ارائه شده توسط این سازمان، عوارض آلرژیک این واکسن بسیار کم است. بنابراین به ندرت ممکن است افراد نسبت به آن واکنش آلرژیک از خود نشان دهند.

از این رو در اکثر افراد در رده‌های سنی مختلف قابل تزریق و استفاده است.

تزریق واکسن سینوفارم چگونه انجام می‌شود؟

واکسن سینوفارم باید به صورت عضلانی و در دو دوز با فاصله زمانی ۲۸ روز، تزریق شود. به این ترتیب اثربخشی لازم را ایجاد خواهد کرد.

توجه داشته باشید که تزریق تنها یک دوز از این واکسن اثربخش نخواهد بود. بنابراین برای دستیابی به نتیجه مطلوب، یعنی کاهش میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا، باید هر دو دوز از این واکسن را دریافت کنید.

واکسن سینوفارم

واکسن سینوفارم باید به صورت عضلانی و در دو دوز با فاصله زمانی ۲۸ روز، تزریق شود

چه افرادی نباید سینوفارم تزریق کنند؟

منع استفاده از واکسن سینوفارم تنها شامل چند گروه محدود است. در ادامه موارد منع تزریق این واکسن را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

  • زنان باردار و شیرده
    این گروه قبل از تزریق واکسن حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.
  • داشتن سابقه آلرژیک به مواد تشکیل دهنده این واکسن
    در صورت داشتن سابقه آلرژیکی خاص به واکسن‌های مختلف یا مواد تشکیل دهنده این واکسن باید قبل از تزریق با پزشک مشورت کنید.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خاص با عوارض حاد
  • افراد مبتلا به بیماری‌هایی که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  • افراد مبتلا به بیماری‌هایی با تب بالا
  • ابتلا به بیماری کووید – ۱۹ در یک ماه اخیر

 

سینوفارم چه مزایایی دارد؟

راحتی انتقال و نگهداری واکسن سینوفارم یکی از مهم‌ترین مزایای آن است. این واکسن به دمای پایینی برای نگهداری نیاز ندارد. بنابراین حمل‌ونقل آن به کشورهای مختلف بسیار ساده است.

 

میزان ایمنی ایجاد شده در بدن توسط واکسن سینوفارم

آزمایش‌های انجام شده حاکی از آن است که سینوفارم می‌تواند تا حدود ۷۹ درصد ایمنی، در بدن فرد دریافت کننده واکسن ایجاد کند. البته این درصد از ایمنی حدود دو هفته پس از دریافت هر دو دوز واکسن در بدن فرد ایجاد می‌شود.

محققان کشور پرو با آزمایش این واکسن بر روی نمونه آماری از کادر درمان به این نتیجه دست یافتند که بهتر است دوز سوم یادآوری این واکسن نیز تزریق شود.

البته لازم به ذکر است که طبق نتایج به دست آمده، دریافت دوز دوم این واکسن می‌تواند میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا را تا ۹۴ درصد کاهش دهد.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که عملکرد واکسن سینوفارم برای مقابله با ویروس کرونا اثربخش بوده است. مهار این ویروس در کشور پرجمعیتی مثل چین نیز به درستی گویای این ماجراست.

 

واکسن سینوفارم چه عوارضی دارد؟

سینوفارم نیز مانند بسیاری دیگر از واکسن‌ها با عوارضی همراه است. بنابراین بهتر است قبل از تزریق این واکسن در مورد عوارض ناشی از آن اطلاعاتی را به دست آورید.

آیا بلافاصله بعد از تزریق واکسن سینوفارم در برابر ویروس کرونا مقاوم می‌شویم؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که بلافاصله پس از تزریق واکسن، بدن آن ها ایمنی لازم در برابر بیماری‌ها را کسب می‌کند. اما این تفکر کاملا اشتباه است.

در ایده‌آل‌ترین حالت ممکن، بدن فرد دو هفته پس از دریافت دوز دوم این واکسن، ایمنی لازم برای مقابله با ویروس کرونا را به دست می‌آورد.

البته این موضوع به معنی عدم نیاز به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست. چرا که سویه دلتای ویروس کرونا همه افراد اعم از افراد واکسینه شده و واکسینه نشده را درگیر خود می‌کند. بنابراین حتی پس از دریافت هر دو دوز واکسن نیز لازم است تا پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و عدم حضور در مکان‌های پرجمعیت رعایت شود.

نتیجه‌گیری

در این مطلب نکاتی را در خصوص واکسن سینوفارم که برای مقابله با اپیدمی کرونا توسط کشور چین طراحی شده است را با شما عزیزان به اشتراک گذاشتیم. آگاهی از این نکات می‌تواند به شما کمک کند تا تصمیم درستی در مورد واکسیناسیون کرونا بگیرید.

از آنجاییکه بیش‌ترین واکسیناسیون انجام شده در کشور ما همان واکسن سینوفارم است، بنابراین آشنایی کامل با این واکسن برای شما خالی از لطف نخواهد بود.

آخرین ویرایش۲۳ بهمن ۱۴۰۰

( ۱۶ )

نظر شما :