پرسشهای متداول
تعداد بازدید:۷۵۶آخرین ویرایش: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰
چگونه از متخصص های درمانگاه نوبت دریافت نمایم؟
ابتدا از قسمت نوبت دهی اینترنتی وارد سایت مربوطه شوید، اگر اولین بار است از سایت استفاده می کنید در قسمت تشکیل پرونده اطلاعات خود را وارد نمائید و با استفاده از رمز عبوری که به شماره ثبت شده ارسال می شود، اقدام به دریافت نوبت نمائید.
زمان مناسب جهت دریافت نوبت الکترونیکی از درمانگاه رسول اکرم (ص) چه موقع است؟
هر روز ساعت 12:30 ظهر جهت دریافت نوبت به سایت مراجعه نمائید، لازم به ذکر است نوبت های درمانگاه همه روزه ساعت 12:30 برای روز بعد در سایت قرار خواهد گرفت،لذا برای دریافت نوبت 24 ساعت قبل می بایست به سایت مراجعه نمائید.
چگونه رمز عبور سایت نوبت دهی اینترنتی را بازیابی کنم؟
اگر رمز عبور خود را فراموش کرده اید، در سایت نوبت دهی اینترنتی گزینه فراموشی رمز عبور را انتخاب نموده و کد ملی و کد امنیتی را وارد نمائید تا رمز جدید به شماره ثبت شده پیامک گردد
چگونه شماره ثبت شده در سایت نوبت دهی را تغییر دهم؟
برای تغییر شماره ثبت شده در سایت نوبت دهی، با تلفن:05152521811 داخلی 499 واحد فناوری اطلاعات تماس برقرار نمائید تا همکاران ما در واحد فناوری اطلاعات شماره شما را تغییر دهند
آیا برای دریافت نوبت از متخصصین به بیمارستان سجادیه مراجعه نمایم؟
خیر، برای دریافت نوبت از متخصصین ابتدا از سایت نوبت دهی اینترنتی، اقدام به دریافت نوبت نمائید سپس در روز و ساعت مشخص شده به درمانگاه رسول اکرم (ص) مراجعه نمائید، لازم به ذکر است در سجادیه درمانگاه عمومی همه روزه و به صورت شبانه روزی فعال می باشد.
اگر من قبلا به کرونا مبتلا شده باشم و بهبودی حاصل شده باشد، نیاز است که واکسن کووید 19 را دریافت کنم؟
به طور کلی بدون توجه به اینکه فردی قبلا کووید 19 داشته یا نه، باید واکسیناسیون انجام شود. این به این دلیل است که دانشمندان هنوز نمی دانند پس از بهبودی از کووید19، چه مدت در برابر بیماری ایمن هستید. گرچه عفونت مجدد به ندرت رخ می دهد اما بیماران بهبود یافته ممکن است مجددا مبتلا شوند و گاهی بیماری مجدد از نوبت قبلی شدیدتر هم باشد.
اگر من بیماری زمینه ای داشته باشم می توانم واکسن کووید19 دریافت کنم؟
افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند، اگر سابقه ی واکنش آلرژیک فوری یا شدید به واکسن کووید 19یا به مواد موجود در واکسن را نداشته باشند.می توانند واکسن کووید 19دریافت کنند. واکسیناسیون افراد بالغ در هر سنی و با بیماری های زمینه ای اهمیت زیادی دارد زیرا با درجات مختلف در معرض خطر بیماری شدید ناشی از کووید 19 هستند.
من می توانم واکسن کووید19 را دریافت کنم در حالی که اکنون مبتلا به کووید19 هستم؟
خیر. افراد مبتلا به کووید 19 که علایم دارند مجاز به دریافت هیچ واکسنی نیستند. در صورت نیاز برای واکسیناسیون مانند آنفلوانزا باید حداقل 2 هفته از بهبود علایم بیماری کرونا گذشته باشد. در مورد واکسن کرونا بعد از ابتلا به بیماری تا 6 ماه ایمنی کافی در بدن فرد باقی می ماند لذا تا 6 ماه نیازی به واکسن کرونا ندارند.
افرادی که بعد از نوبت اول واکسن، به بیماری کرونا مبتلا می شوند، چه باید بکنند؟
مبتلایان به بیماری کرونا حسب اطلاعات بین المللی موجود، تا 6 ماه دارای سطح محافظتی قابل قبول در مقابل ابتلا به فرم شدید بیماری هستند لذا توصیه می شود در صورتیکه فرد جزو گروههای اولویت دار اعلامی برای دریافت واکسن بوده است، 6 ماه پس از ابتلا به بیماری برای دریافت یک نوبت واکسن مراجعه نماید.
آیا بیماران سرطانی، مبتلایان به دیابت و بیماری های خاص برای تزریق واکسن اولویت دارند؟ در صورت اولویت داشتن به کجا مراجعه کنند؟
افراد با بیماریهای زمینه ای مانند قلبی عروقی و یا دیابت در اولویت دو فاز دو واکسیناسیون قرار دارند و بعد از گروه سنی سالمندان بالای 65 سال قرار دارند.
با مرکز بهداشت شهرستان محل اقامت خود پیگیری نمایند.
آیا حالت مغناطیسی بدن فرد بعد از تزریق واکسن صحت دارد؟
خیر. چسبندگی اشیا فلزی یا غیر فلزی به بدن برخی افراد ربطی به واکسیناسیون ندارد و بدلیل خاصیت چسبندگی متفاوت پوست افراد است. برای اطمینان از عدم خاصیت آهن ربایی می توانید یک ورق کاغذ روی پوست خود بگذارید و متوجه عدم خاصیت مغناطیس در بدن شوید.
آیا واکسن های ساخت ایران، برکت، پارس یا فخرا تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را دارند؟
همه موسسات تولید کننده واکسن کرونادر دنیا ابتدا مجوز مصرف اضطراری از کشور خود دریافت کرده و سپس مستندات و مدارک را برای دریافت تاییدیه سازمان جهانی بهداشت ارسال می کنند. مسلما همین رویه در مورد تولید کنندگان داخلی واکسن کشور انجام خواهد شد.
چرا واکسن مرحله دوم بعضی واکسن ها مانند سینوفارم موجود نیست که تزریق کنند؟
بدلیل مشکلات پیش بینی نشده ورود واکسن سینوفارم با محدودیت مواجه شد که خوشبختانه برطرف شده و بزودی همه افراد نوبت دوم خود را دریافت خواهند کرد.
در مورد انواع واکسن اطلاع رسانی کامل شود
واکسن هایی که تا کنون موفق به دریافت تاییدیه مصرف اضطراری شده اند و یا در شرف دستیابی به تاییدیه نهایی مصرف هستند عبارتند از:
- واکسن تولیدی مشترک شرکت های آمریکایی و آلمانی به نام فایزر-بیو ان تک Pfizer-BioNtech. این واکسن از نوع واکسن های ژنتیکی است و برای نگهداری و حمل و نقل نیاز به شرایط حرارتی ویژه حدود منفی 70 درجه سانتیگراد دارد. این واکسن در دو نوبت به فاصله 21 روز تزریق می شود. در حال حاضر دو کشور آمریکا و انگلستان استفاده از این واکسن را آغاز کرده اند و در کشورهای دیگری مانند کانادا، سنگاپور، عربستان، امارات متحده عربی، کویت و بحرین تاییدیه مصرف گرفته است.
- واکسن تولیدی شرکت آمریکایی به نام مودرنا Moderna. این واکسن هم از نوع ژنتیکی است و استفاده آن از اول دی 1399 در آمریکا آغاز شد. این واکسن برای نگهداری و حمل و نقل نیاز به حرارت منفی 20 درجه سانتیگراد دارد ولی تا یک ماه می تواند در دمای یخچال 8-2 درجه نیز کارایی خود را حفظ نماید. این واکسن نیز 2 نوبت به فاصله 28 روز تزریق می شود. علاوه بر آمریکا، اتحادیه اروپا برای 160 میلیون دوز از این واکسن قرار داد بسته است.
- واکسن تولیدی شرکت چینی به نام سینووک Sinovac . این واکسن از نوع ویروس غیرفعال شده است. این واکسن در کشورهای مختلف مانند ترکیه و برزیل مطالعه بالینی شده است. تعداد زیادی از کشورها برای تولید مشترک آن مانند برزیل و اندونزی و هند که از تولید کنندگان بزرگ واکسن هستند قرارداد بسته اند. در کشور چین در حال استفاده محدود است و اندونزی اولین محموله آن را برای مصرف وارد کرده است. دو نوبت واکسن به فاصله 2 هفته تزریق می شود. در دمای یخچال نگهداری می شود.
- واکسن تولیدی شرکتهای چینی سینوفارم Sinopharm در شهرهای ووهان و پکن. این واکسن نیز از نوع غیر فعال شده است. تا کنون در کشور های مختلف مصرف شده است. دو نوبت واکسن به فاصله 28 روز تزریق می شود. در دمای یخچال نگهداری می شود.
- واکسن تولیدی شرکت چینی کانسینو CanSino. این واکسن بر مبنای استفاده از یک ویروس غیرفعال شده بعنوان حامل آنتی ژن واکسن است. از آدنوویروس غیرفعال شده بعنوان حامل استفاده می کند. این واکسن از تابستان در نیروهای نظامی چین در حال مصرف است. مطالعه بالینی در کشورهای عربستان، پاکستان و روسیه در حال انجام است. این واکسن فقط یک نوبت تزریق می شود. در دمای یخچال نگهداری می شود.
- واکسن تولیدی شرکت روسی گامالیا Gameleya به نام اسپوتنیک . این واکسن بر مبنای استفاده از یک ویروس غیرفعال شده بعنوان حامل آنتی ژن واکسن است. از آدنوویروس غیرفعال شده بعنوان حامل استفاده می کند. 2 نوبت از واکسن به فاصله 28 روز تزریق می شود. در حال مطالعه جهت تولید نوع قابل نگهداری در دمای یخچال هستند ولی در حال حاضر واکسن آنها باید در فریزر نگهداری شود.
- واکسن تولیدی شرکت سوئدی آسترازنکا Oxford/AstraZeneca. این واکسن بر مبنای استفاده از یک ویروس غیرفعال شده بعنوان حامل آنتی ژن واکسن است. از آدنوویروس غیرفعال شده بعنوان حامل استفاده می کند. 2 نوبت از واکسن به فاصله 12 هفته تزریق می شود. مطالعات این واکسن در کشورهای مختلفی انجام شده و برای تولید 2 میلیارد دوز واکسن تا انتهای سال آینده برنامه ریزی کرده است. در دمای یخچال نگهداری می شود.
- واکسن تولیدی شرکت جانسون و جانسون Johnson & Johanson. این واکسن بر مبنای استفاده از یک ویروس غیرفعال شده بعنوان حامل آنتی ژن واکسن است. از آدنوویروس غیرفعال شده بعنوان حامل استفاده می کند. طبق بررسی های انجام شده استفاده یک نوبت واکسن کفایت می کند. در دمای یخچال نگهداری می شود.
- واکسن تولیدی شرکت نوواوکس Novavax. این واکسن بر مبنای تکثیر بخشی از ویروس در محیط کشت سلولی تولید می شود. دو نوبت واکسن به فاصله 21 تا 28 روز تزریق می شود. در دمای یخچال نگهداری می شود.
- واکسن تولیدی شرکت بهارات هندوستان Bharat Biotech. این واکسن از نوع ویروس غیرفعال شده است. دو نوبت واکسن به فاصله 28 روز تزریق می شود. در دمای یخچال نگهداری می شود.
چرا واکسن دوز دوم سالمندان در بعضی مراکز تزریق نشده است؟
قطعا با تامین واکسن در روزهای آینده، نوبت دوم واکسیناسیون همه افراد انجام خواهد شد و جای نگرانی از نظر اثربخشی واکسن بدلیل تاخیر در دریافت نوبت دوم نیست.
واکسن انستیتو پاستور در چه مرحله ای است؟
واکسن انستیتو پاستور ایران در مراحل نهایی اتمام فاز 3 مطالعه بالینی است.( تاریخ پاسخ 30 خرداد1400)