توصیه هایی غذایی شب یلدا

۲۹ آذر ۱۴۰۲ | ۱۵:۲۲ کد : ۴۱۵۱ اخبار آموزشی
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت: یلدا از دیرباز نماد شادی و مایه گسترش زندگانی تندرستانه است؛ پس بهتر است که آن را با پرخوری و باهمخوری و برهمخوری، که آفتهای روش زندگی نویناند، آلوده نکنیم.
توصیه هایی غذایی شب یلدا

به گزارش خبرنگار وبداجام؛ سحر عباسی در رابطه با تغذیه شب یلدا افزود: در این شب، شام را سبک میل کنید و به فاصله های حدود ۲-۱ ساعت از نعمتهای خداوندی به خوبی بهره ببرید.

وی در ادامه تصریح کرد: آجیل شب یلدا، از گذشته ها شامل گندم، نخود برشته، شاهدانه، تخمه هندوانه و کدو، بادام، پسته، فندق، گردو، کشمش و مویز، انجیر و توت خشک، برنجک و... بوده ولی امروزه متأسفانه آجیلهای مرسوم، بسیار شور هستند. مویز، توت و انجیر خشک را دریابید.

جرم لبو، کمی حابس شکم است در حالی که آبی که چغندر در آن پخته میشود، ملیّن طبع است؛ پس بهتر است لبو را با کمی از آب آن میل نمایید.

هندوانه را خیلی کم و به رسم یلدایی بخورید و در کنار آن از آجیلهای گرم میلکنید تا دچار عارضه نشوید، نوشیدنیهای خوب فصل زمستان و شب یلدا هم چای ایرانی با هل یا دارچین یا زعفران، دمنوش نعنا با کمی نبات، معجون شیربادام با هل و... استفاده نمایید.

در شب یلدا و شبهای متصل به آن اگر خانواده  دور هم جمع می شوید؛ همدیگر را به اصرار ملزم به خوردن غذا و شام نکنید زیرا ممکن است تعدادی از میهمانان  مواد مغذی مورد نیازشان را از آجیل، میوه و شیرینی مصرفی در منزل و یا میهمانی تامین کرده باشند.

بعضی افراد خصوصا افراد میان سال و سالمند ، ممکن است با توجه به وضعیت سلامتی یا احتمالا بیماریشان،  رژیمهای خاصی داشته باشند و تعارف بیش از حد ، آنها را مجبور به مصرف میکند که نه تنها برایشان مفید نیست بلکه ممکن است باعث ناراحتی جسمانیشان بشود و مراقب باشید کودکان هم  حدی را در مصرف مواد شیرین رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند.

اگر در میهمانی تنوع در پذیرایی داشتید دقت کنید که برای حفظ سلامتی،  مصرف  میو ه ها در الویت اول باشد  و مصرف آجیل در الویت دوم  قرار گیرد و اگر شیرینی تهیه می کنید از نوع غیر خامه ای با اندازه کوچک تهیه کنید تا میهمانانی که خیلی علاقه به شیرینی دارند در درجه سوم شیرینی را بردارند.

در این شب برای مهمانان تان ،  چای هل دار را کم رنگ و در استکان و فنجان های متوسط سرو کنید، چای زعفرانی ، چای دارچینی یا زنجبیلی هم  گزینه های خوبی هستند؛ البته اگر میهمانی گرفتار فشار خون بالا باشد، بهتر است چای دارچینی استفاده نکند ، در عوض چای قرمز برایشان مفید هست.

دقت کنید که زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی و شکلات توسط کودکان،  باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده ، تهوع و استفراغ شده و مانع مصرف وعده های اصلی غذا می گردد؛ بعد از میهمانی و مراسم شب یلدا به بهداشت دندا نها و مسواک زدن بخصوص برای کودکان توجه کنید و در بزرگسالان نیز زیاده روی در مصرف ممکن است منجر به مشکلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی  شود .

کلیدواژه‌ها: شب یلدا چای شیرینی یلدا میهمانی


نظر شما :