معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام خبر داد:

آغاز برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان ها درشهرستانهای تحت پوشش دانشکده

۲۶ مهر ۱۴۰۰ | ۱۱:۲۷ کد : ۸۳۹ اخبار دانشگاه
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت  جام گفت:در حال حاضر جهت غربالگری سرطان پستان  واحد ماموگرافی در بیمارستان سجادیه فعال می باشد و موارد ارجاعی از متخصص زنان/جراحی  با هماهنگی و وقت قبلی پذیرش می شوند.
آغاز برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان ها درشهرستانهای تحت پوشش دانشکده

به گزارش  خبرنگار وبدا جام، مهندس محمد رحیمیان معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت: در برنامه غربالگری سرطان ها ،هدف شناسایی و ثبت بیماران مشکوک  یا مبتلا به سرطان پستان و سپس ارایه خدمات مناسب در سطوح مختلف شبکه بهداشتی درمانی و ساماندهی درمان و مراقبت بیماران است.

او افزود:در حال حاضر جهت 3 سرطان پستان،سرویکس و کولورکتال غربالگری انجام  می شود و جهت سرطان پستان تمامی  زنان 30 تا69 سال و سرطان سرویکس تمامی زنان 30 تا 59 سال  می توانند با مراجعه به مراکز/پایگاهها و خانه های بهداشت تحت ارزیابی اولیه و معاینه بالینی توسط ماما قرار گیرند. ماما موارد دارای علایم یا معاینه غیرطبیعی را به پزشک  مرکز و سپس متخصص جراح یا زنان ارجاع می دهد.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت  جام با تاکید بر شعار همه با هم  برای جهانی بدون ترس از بیماری سرطان ادامه داد:در بیشتر کشورهای دنیا سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است.از طرفی میزان بروز این بیماری در سراسر جهان در حال افزایش است.در کشور، استان و  شهرستان  ما نیز این بیماری در راس سرطان های زنان قرار دارد و بروز آن در حال افزایش است.


مهندس رحیمیان با اشاره به علایم سرطان پستان بیان کرد :توده پستان یا زیر بغل ، تغییر در شکل یا قوام پستان ، تغیرات پوستی پستان و ترشحات نوک پستان از علائم بارز  سرطان فوق می باشد.

او با اشاره به شیوه های تشخیص سرطان پستان  تصریح کرد:معاینه بالینی توسط ماما و پزشک ، روش های تصویربرداری(ماموگرافی،سونوگرافی و... از جمله .شیوه های تشخیص سرطان پستان می باشد.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت  جام  ضمن تاکید بر اصول خود مراقبتی در سرطان پستان تاکید کرد: انجام فعالیت بدنی و ورزش مستمر،ثابت نگه داشتن وزن طبیعی، شیردهی و عدم مصرف هورمون پس از یائسگی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد ، خودداری از مصرف غذای پرچرب و سرخ کرده،نمک زده و اماده حاوی مواد نگه دارنده و کنسروها و در مقابل افزایش مصرف میوه،سبزی، غلات و گوشت ماهی می تواند با افزایش انتی اکسیدان ها  سبب کاهش بروز سرطان پستان شود و تشخیص زودهنگام با کمک خودآزمایی پستان ،معاینه توسط پزشک یا ماما و ماموگرافی بوده است. بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان ضمن رعایت شیوه زندگی سالم ،انجام مراقبت های معمول نظیر معاینات دوره ای و ماموگرافی به صورت دقیق تر و با فواصل زمانی مناسب در افراد پرخطر است. 

 رحیمیان ضمن تاکید بر برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان ها درشهرستانهای تحت پوشش دانشکده بیان کرد:در خصوص غربالگری سرطان روده بزرگ ،  افراد 50 تا 69 ساله با مراجعه به واحد های بهداشتی مورد ارزیابی اولیه قرار گرفته و سپس تست فیت جهت افراد انجام شده و در حال حاضر واحد کولونوسکوپی در بیمارستان سجادیه فعال می باشد و موارد مشکوک جهت انجام کولونوسکوپی به بیمارستان سجادیه ارجاع می شود

کلیدواژه‌ها: سرطان پستان زنان ماما غربالگری


نظر شما :