مدیر گروه بیماریهای واگیر دانشکده علوم پزشکی تربت جام :
در مورد آبله میمونی چه می دانید؟
به گزارش خبرنگار وبدا جام ، دکتر ستاره جامی گفت:عفونت از طریق گزش حیوان آلوده،تماس مستقیم با ضایعات یا مایعات بدن حیوان الوده و مصرف گوشت آلوده،به انسان منتقل می شود.همچنین میتواند از انسان به انسان از طریق قطرات تنفسی در هنگام تماس مستقیم و طولانی مدت چهره به چهره،منتقل شود.
وی افزود:دوره کمون بیماری ۵تا۲۱روزاست،در فاز اولیه علایم به صورت تب،سردردشدید،دردعضلانی،کاهش انرژی و تورم غدد لنفاوی می باشد و در فاز ثانویه ظهور ضایعات پوستی را مشاهده می کنیم.
مدیر گروه بیماریهای واگیر دانشکده علوم پزشکی تربت جام ادامه داد:علایم بالینی آبله میمونی شبیه آبله مرغان است اما هیچ گونه واکنش متقاطعی بین این دوبیماری وجود ندارد چون دو ویروس از دو خانواده کاملا مجزا هستند ، ابتلا به آبله مرغان باعث ایمنی در برابر آبله میمونی نمی شود.
دکتر ستاره جامی تصریح کرد:درگذشته دور افرادی که دو دز واکسن آبله را دریافت کرده اند تا حدود نسبتا قابل توجهی نسبت به این بیماری مصونیت دارند.برای پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی تزریق واکسن آبله توصیه نمی شود.
وی در مورد اینکه اگرمشکوک به ابله میمونی شدیم،بایدچه اقدامی صورت گیرد؟ تصریح کرد:جای نگرانی و اضطرابی وجود ندارد، فرد دارای علایم به یک مرکز بهداشتی،درمانی مراجعه کند ،همکاران ما در مراکز آموزش دیده اند که چگونه ازاین فرد نمونه گیری انجام دهند و اقدامات لازم،آموزش ها و پیگیری را در غالب نظام مراقبت این بیماری انجام میدهند.
نظر شما :