معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام خبر داد

منطقه جام درگیر  بیماری تب مالت

۱۷ تیر ۱۴۰۰ | ۱۱:۳۴ کد : ۳۷۹ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۹۶
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت: برای کاهش کنترل و ریشه کنی بیماری تب مالت  نیازمند  همکاری و هماهنگی بین بخشی هستیم.
منطقه جام درگیر  بیماری تب مالت

به گزارش خبرنگار وبدا جام ، مهندس محمد رحیمیان در برنامه  پاسخگو از رادیو سلامت گفت:شهرستانهای تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی با جمعیت  310 نفر درمرزهای شرقی کشورقرار دارد و 150 کیلومتر مرز مشترک  با   کشور  افغانستان دارد و  شغل عمده مردم  کشاورزی و دامداری است  با توجه به این شرایط از بیماریهای مشترک بین انسان و  دام مستثنی نیستیم و درگیر بیماری تب مالت هستیم.

وی افزود:تب مالت یا  بروسلوز  یکی  از  بیماری های  عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان  بوده که از طریق حیوانات  آلوده ( گاو، گوسفند ، بز ، شتر ،خوک و گاومیش ) به انسان منتقل می شود و عامل بیماری میکروبی  است  به  نام  بروسلا  که  بواسطه  جوشاندن  یا پاستوریزاسیون  شیر  و  فرآورده های  آن  از  بین می رود.

معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام  درمورد وضعیت بیماری تب مالت  در منطقه جام ادامه داد: براساس استاندارد، این شهرستان باید ۹۶ بیمار مبتلا به تب مالت داشته باشد این در حالی است که تاکنون  بیش از 650 بیمار مبتلابه بیماری تب مالت شناسایی شده اند و تحت درمان قرار دارند .

مهندس رحیمیان ضمن اشاره به علائم بیماری بیان کرد:علایم بیماری تب مالت  ممکن است شدید یا خفیف با شروع تدریجی  یا ناگهانی باشد . علایم شایع آن تب و لرز ، خستگی ، تعریق ، سردرد ، درد مفاصل وکمر،بی اشتهایی ، کاهش وزن ، یبوست ، گلودرد و سرفه خشک  می باشد ومهم ترین علامت بیماری در دام ها سقط جنین و زایش دام نارس می باشد .

وی ضمن تاکید بر اینکه اگر همکاری بین بخشی بین اعضای مختلف وجود نداشته باشد قطعا دستیابی به سلامت را متصور نخواهیم بود تصریح کرد:برای حفظ سلامت همگان باید چهار رکن مشارکت مردم، عزم ، همت و تعهد ، همکاری های بین بخشی و عدالت در توزیع خدمت را کنار هم قرار دهیم و بدون این عناصر سلامت امکان پذیر نیست.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام اظهار داشت :تنها 25 درصد سهمیه وزارت بهداشت در سلامت مردم به این معنا است که اگر وزارت بهداشت و مدیران و مجموعه فعالان سلامت در بهترین حالت خود قرار داشته باشند باز این مردم هستند که 75 درصد از سهم سلامت خود را بر عهده دارند.

مهندس رحیمیان با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در منطقه  تاکید کرد :از ابتدای  شیوع بیماری کرونا ده هزار تست انجام شده است که  ۴۰ درصد  آن مثبت اعلام شده است  شرایط منطقه در حال حاضر خوب است ولی شیوع موج  بیماری از جنوب و جنوب شرقی زنگ خطر را به صدا درآورده است رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کل کشور کم شده احتمال اینکه دوباره درگیر موجب بیماری شویم زیاد است.

وی ضمن عرض تسلیت به خانواده های  قربانیان کرونا افزود:متاسفانه تا کنون  ۳۳۴ نفر بر اثر بیماری کرونا یعنی حدود ۷ درصد جان خود را از دست دادند ویروس کرونا همچنان به عنوان یک بیماری همه گیری جهانی وجود دارد و هر گونه رفتارهای پرخطر از جمله رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی ، عدم استفاده از ماسک در فضاهای بسته و تجمعی می تواند بار دیگر سرعت انتقال این بیماری را افزایش دهد.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت:همه ما باید در فضاهای بسته و تجمعی حتما از ماسک استفاده کرده و رفتارمان را با این ویروس به گونه ای تنظیم کنیم که دیگر شاهد اوج گیری بیماری نباشیم متولیان سلامت جامعه نیز بدون همراهی و همیاری سایر ارگان ها و بخش ها برای پیشبرد اهداف خود با چالش های جدی مواجه خواهند شد.

روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشکده علوم پزشکی تربت جام

کلیدواژه‌ها: بیماری تب مالت بیماری کرونا سلامت تب مالت پزشکی تربت جام

آخرین ویرایش۱۹ تیر ۱۴۰۰

نظر شما :