دانستنی هایی درباره قارچ های خطرناک

۱۸ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۳:۴۲ کد : ۴۵۲۷ اخبار آموزشی
تعداد بازدید:۱۳۸
قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، ولی همه آنها خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناک هستند؛ خوردن چند لقمه از این قارج ها، می تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و بعضا موجب مرگ شود.
دانستنی هایی درباره قارچ های خطرناک

کدام قارچ وحشی در طبیعت سمی است؟

به گزارش خبرنگار وبداجام؛ حتی افراد متخصص هم بدون نظر آزمایشگاه نمی توانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است؛ تنها آزمایشگاه های ویژه می توانند خوراکی بودن قارچ ها را تایید کنند

هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.

راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ

در سفر از خوردن قارچ هایی که از طبیعت چیده شده اند، بپرهیزید؛ عدم مسمومیت جانورانی که از این گیاهان  مصرف داشته اند، به هیچ وجه دلیل غیر سمی بودن آنها نیست و تشخیص قارچ های سمی از انواع بی خطر بسیار مشکل است.

با قارچ ها دارو، معجون یا چای خانگی درست نکنید؛ دانه های گیاهان را نجوید و در صورت وقوع مسمومیت با گیاهان و قارچ ها، مصدوم را در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.

علائم مسمومیت با قارچ سمی

درد معده، استفراغ، اسهال، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، سستی و بی حالی، تشنگی بیش از حد، هذیان، تشنج، کما و حتی مرگ، از علائم مسمومیت با قارچ های سمی هستند.

از بدترین علائم مسمومیت با قارچ های سمی؛ آسیب به کبد و کلیه ها است که می تواند در ابتدا به صورت یرقان یا زردی بروز کند.

اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم چه کنیم؟

درصورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریع تر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد و نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت.

گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج شوند و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.

کلیدواژه‌ها: مسمومیت قارچ خوراکی قارچ قارچ سمی مسمومیت قارچ سمی مسمومیت


نظر شما :