مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر دانشکده علوم پزشکی تربت جام خبر داد:
غربالگری۷۸۳۶ نوزاد تربت جامی از نظر شنوایی
به گزارش خبرنگار وبدا جام ،طاهره پریشان گفت:از تعداد کل نوزادان غربالگری شده 28 نوزاد مبتلا به کم شنوایی و ناشنوایی تشخیص داده شده در بدو تولد جهت انجام مداخلات درمانی سمعک و کاشت حلزون به مراکز توانبخشی و سطح دو ارجاع شدند و مداخلات لازم انجام شده است
وی ضمن تاکید بر اینکه روز جهانی شنوایی سال 2022 با شعار "مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر لذت ببرید نامگذاری شده است افزود:ناشنوایی معلولیت خاموش نامیده می شود و بر اساس آخرین برآوردهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت در سال 2018، قریب بر 466 میلیون نفر در سراسر جهان از کم شنوایی رنج میبرند، که 34 میلیون نفر از آنها کودک هستند عدم شناسایی و مداخله بموقع کم شنوایی، در کودکان می تواند مهارتهای شناختی و گفتاری را به تاخیر انداخته و پیشرفت تحصیلی در مدرسه را به تعویق بیاندازد.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر دانشکده علوم پزشکی تربت جام ادامه داد:در بالغین، اختلال شنوایی اغلب سبب ایجاد مشکلات در شغل یابی، کار و حفظ شغل می شود. هزینههای آموزش استثنایی و ازدست دادن فرصت کاری به علت اختلال شنوایی میتواند بار قابل توجهی بر اقتصاد ملی باشد.
طاهره پریشان بیان کرد: ابتلا به بیماریهای عفونی (مثل مننژیت، سرخک، اوریون و عفونتهای مزمن گوش)، اختلالات ژنتیکی، مواجهه فرد با اصوات شدید، آسیب سر و گوش، سالمندی و مصرف داروهایی با اثر سمی از علل عمدۀ ناشنوایی محسوب میشوند که نیمی از موارد کم شنوایی و ناشنواییها با اقدامات پیشگیرانه اولیه قابل پیشگیری هستند و درصد بسیار زیادی از آنها از طریق تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب، قابل درمان (از طریق جراحی و استفاده از وسایلی همچون سمعک و کاشت حلزون) می باشند.
وی تصریح کرد:کنترل سروصدا به عنوان یکی از هفت کلید اصلی پیشگیری از کم شنوایی مطرح می باشد. مداخلات بهداشتی در این حوزه بر اهمیت کاهش قرار گیری در معرض اصوات بلند تاکید دارد.
نظر شما :