سلامتی را کم ارزش ندان

داروهای گیاهی غیرمجاز در عطاری‌ها سلامتی را به خطر می‌اندازد و ساخت داروهای گیاهی در عطاری‌ها ممنوع است
۰۱ تیر ۱۴۰۱ | ۱۰:۲۷ کد : ۱۹۳۷ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۲۱۲
به گزارش خبرنگار وبدا جام ، ابراهیم نادری سرپرست معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی تربت  جام گفت:ساخت و ترکیب هر گونه داروی گیاهی به صورت پودر، شربت، قرص، پماد و کپسول و فروش این اقلام در محل عطاری ممنوع است.
سلامتی را کم ارزش ندان

وی افزود: طبق قوانین وزارت بهداشت عطاری‌ها تنها مجاز به عرضه گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، روغن‌های گیاهی دارای مجوز از وزارت بهداشت، ادویه‌جات، و عرقیات هستند و عرضه و تبلیغ داروهای شیمیایی و گیاهی با عنوان داروهای ترک اعتیاد، خواب‌آور، اعصاب و روان، داروهای چاقی، لاغری، سقط جنین در عطاری‌ها ممنوع بوده و جرم محسوب می‌شود.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی تربت  جام بیان کرد: متأسفانه برخی از عطاری‌ها با دخالت مستقیم در امر درمان از قبیل حجامت، زالودرمانی، طب سوزنی و... و یا تجویز و فروش و تهیه داروی گیاهی عوارض جبران‌ناپذیری را برای مصرف‌کنندگان رقم می‌زنند. همچنین بسیاری از مردم آگاهی لازم در خصوص عوارض ناشی از مصرف نادرست گیاهان دارویی را ندارند و آن‌ها را محصولاتی بدون ضرر تلقی می‌کنند.
ابراهیم نادری بیان کرد: بسیاری از داروهای لاغری که از طریق برخی از آرایشگاه‌های زنانه، عطاری‌ها، باشگاه‌های ورزشی، مکمل‌فروشی‌ها معرفی می‌شوند، قاچاق، تقلبی و دست‌ساز بوده و حاوی مواد مخدر (ترکیبات آمفتامین و شیشه ) هستند و سبب اعتیاد مصرف‌کنندگان و ایجاد عوارض جانبی شدید می‌شوند ،تجویز و عرضه اقلام نیروزا و مکمل‌های ورزشی در باشگاه‌های ورزشی، عطاری‌ها، سوپرمارکت‌ها، و سایر اماکن، مطلقا ممنوع است. تنها مکان مجاز به عرضه این گونه اقلام داروخانه‌ها هستند.

وی  در حال حاضر23 واحد فعال عطاری در شهرستان وجود دارد و هر عطاری  جهت فعالیت ملزم به اخذ پروانه کسب و کارت بهداشت است.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت:ازابتدای سال گذشته از 43  واحد صنفی عطاری در شهرستان بازدید شده واخطار کتبی به تعدادی از عطاری‌ها صادر شده است که بیشترین علت آن، عرضه محصولات غیرمجاز، دخالت در امر درمان و فروش محصولات دست‌ساز و تبلیغات غیرواقعی بوده است.
ابراهیم نادری  افزود: دقت و توجه به مشخصات برچسب در هنگام خرید  کالاهای سلامت محور ، گامی موثر در جلوگیری از قاچاق کالا و اطمینان خاطر از سلامت فرآورده است ، و دقت شود  کالاهای تولید داخل دارای سیب سلامت معتبرباشد  و یا در هنگام خرید کالا وارداتی  پس از خرید محصول، با مخدوش کردن لایه‌رویی قسمت مربوط به کد ۱۶ رقمی با توجه به اطلاعات روی برچسب کنترل اصالت، از طریق سامانه پیامکی 20008822 یا مراجعه به آدرس سایت www.ttac.ir  یا اپلیکیشن TTAC نسبت به تائید اصالت محصول خریداری شده اقدام نمایند.

وی تصریح کرد: شهروندان گرامی  می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف از واحد عطاری‌ها با واحد فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی این شهر با شماره  52529411 و 190 تماس بگیرند.

کلیدواژه‌ها: عطاری عرضه واحد داروهای عوارض گیاهی


نظر شما :