برنامه چک حشرهشناسی پشه "آئدس" در تربتجام اجرا میشود.
مدیرگروه بیماریهای واگیر دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تربتجام از اجرای طرح چک حشرهشناسی پشه آئدس و کنترل بیماریهای منتقله از ناقلین(حشرات) با بهرهگیری از ظرفیت کارشناسان مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی این دانشکده خبر داد.
مهندس مصطفی فیاضی با اشاره به رصد پشه ناقل آئدس در مناطقی از کشور و بخشی از کشورهای همسایه مانند افغانستان ، پاکستان و امارات احتمال انتقال پشه آئدس و گسترش آن به دیگر نقاط کشور، از طریق مسافران و کالاهای تجاری وجود دارد.
وی به بیماری مهمی که از طریق پشه آئدس مهاجم منتقل و ایجاد میشود اشاره نموده و توضیح داد: ناقل بیماری نوپدید تب دنگی، پشهای بنام آئدس میباشد که در حال حاضر در برخی نقاط استانهای هرمزگان و گیلان استقرار یافته است.
در این راستا با توجه به اهمیت موضوع در مورخ 1403/03/17 با همکاری مسئول پدافند غیرعامل شهرستان از مناطق مرزی شهرستان بازدید بعمل آمد و در نقاطی که حائز شرایط بودند، تله گذاری جهت صید و شناسایی پشههای مهاجم آئدس صورت پذیرفت.
مهندس فیاضی با بیان اینکه تا به امروز از درمان و واکسن موفق و قطعی برای این بیماری خبری نیست و این مسئله نگرانکننده است، افزود: این پشه در نزدیکی اماکن انسانی زندگی میکند و در بسترهایی که، ماندآب یا گندآب تجمع پیداکرده باشد، تخمگذاری میکند.
وی گفت: با توجه به اینکه گزارشات متعددی از گسترش این پشه در مناطق شمالی و جنوبی کشور وجود دارد برای پیشگیری از استقرار این پشه مهاجم مهمترین راه پیشگیری و بهسازی محیط است به دلیل آنکه این پشه میتواند در لاستیکهای مستعمل، ظروف رهاشده، آب مانده در زیرگلدانیها، سینیهای زیر کولر و هر بستر دیگری که آب در آن بهصورت راکد جمع میشود باید تخلیه و خشک شود و از راه ورود پشه و تخمگذاری آن جلوگیری شود.
همچنین وی خاطرنشان ساخت خوشبختانه هیچ موردی از بیماری را تاکنون در منطقه تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی تربتجام نداشتهایم.
نظر شما :