صیانت از جمعیت
جلسه هماهنگی درون بخشی صیانت از جمعیت برگزار شد
با حضور نمایندگان معاونت بهداشت، معاونت درمان و آموزش در دانشکده علوم پزشکی تربت جام
مهندس رحیمیان معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام در تکمیل این خبر گفت :
این جلسه در تاریخ 30/6/1400 با حضور نمایندگان معاونت بهداشت، معاونت درمان و معاونت آموزش در محل سالن اجتماعات دانشکده علوم پزشکی تربت جام برگزار گردید.
در این جلسه پس از بیان وضعیت جمعیت و شاخصهای جمعیتی کشور و شهرستان، در خصوص چگونگی اجرای برنامه صیانت از جمعیت در شهرستان، اقدامات اجرایی راهبردها و مشکلات اجرای طرح، نقاط قوت و ضعف برنامه بحث و تبادل نظر شد.
ایشان در ادامه افزودند : در فرایند انتقال جمعیتی نرخ باروری در بسیاری از مناطق جهان رو به کاهش بوده است و همه گیری کووید 19 این روند را تقویت کرده و انتظار می رود تا مدتی این روند کاهشی ادامه یابد. کاهش تمایل به فرزنداوری و به دنبال آن کاهش میزان باروری می تواند پیامدهای جدی بر رشد اقتصادی داشته باشد. « کم زایی موالید» همچنین پیامدهایی برای پویایی جمعیت در سال های آینده به همراه خواهد داشت.
در ایران نیز میزان باروری کل از سال 96 تا 99 با شیب ملایمی رو به کاهش بوده به طوریکه نرخ باروری کل از 2.07 در سال 96 به 1.71 در سال 99 رسیده است . ( میزان باروری کل در تربت جام از عدد 3.07 در سال 96 به 2.58 در سال 99 رسیده است.)
طبق بررسیهای انجام شده اوج سن فرزنداوری در کشور در سنین 29-25 ساله متمرکز شده است و الگوی سنی باروری نشان دهنده کاهش میزان باروری در گروههای سنی 24-20 ، 29-25 و 34-30 ساله است.
همچنین بررسی ها نشان داده است که بیش از 80 % خانوارهای نسل جدید( متولدین سال 1350 به بعد) حداکثر 2 فرزند دارند در حالیکه بیش از 77% خانوارهای نسل قدیم ( متولدین قبل از سال 1350 ) حداقل سه فرزند داشته اند.
در این شرایط با توجه به باز بودن پنجره جمعیتی در ایران تا سال 1425 باید اقدامی موثر در زمینه افزایش آگاهی و نگرش مردم ، چه زن و چه مرد در زمینه فرزنداوری بهنگام انجام داد. ( زمانیکه بیش از 70% جمعیت یک جامعه در سن 15 تا 64 سال باشند به اصطلاح جمعیت شناسان پنجره جمعیت باز است.)
نظر شما :