آموزش و حفاظت سلامت در محیط کار

مصاحبه با معاونت بهداشت دانشکده

آموزش و حفاظت سلامت را سرلوحه کار خود قرار دهید
۱۰ مهر ۱۴۰۰ | ۱۳:۵۶ کد : ۸۰۳ اخبارمعاونت
تعداد بازدید:۱۵۴
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت:ارتقای سلامت ، در بر گیرنده سه فاکتور آموزش سلامت ، حفاظت از سلامت و پیشگیری از بیماری است که بدون برنامه ریزی موزون ، هماهنگ ، همزمان و برابر برای هر یک از این سه فاکتور نمی توان به ارتقای سلامت مردم امیدی داشت.
مصاحبه با معاونت بهداشت دانشکده

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام تاکید کرد:

 آموزش و حفاظت سلامت  را سرلوحه کار خود قرار دهید

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت:ارتقای سلامت ، در بر گیرنده سه فاکتور  آموزش سلامت ، حفاظت از سلامت و پیشگیری از بیماری است که بدون برنامه ریزی موزون ، هماهنگ ، همزمان و برابر برای هر یک از این سه فاکتور نمی توان به ارتقای سلامت مردم امیدی داشت.

به گزارش خبرنگار وبدا جام مهندس محمد رحیمیان در مورد دانش ارگونومی و اجزای یک ایستگاه ارگونومیک
 گفت:آموزش و ارتقای سلامت با موضوعات مختلفی از جمله: شیوه صحیح کار با کامپیوتر و لپ تاپ( دانش ارگونومی) شیوه صحیح استفاده از تبلت و موبایل با توجه به مجازی بودن ضروری است و اجزای یک ایستگاه ارگونومیک شامل صندلی مدارس، میز رایانه، صفحه کلید، نمایشگر، ماوس و اشاره گرها، تلفن، تکیه گاه کف دست و مچ، صندلی است .


او با اشاره به ویژگیهای صندلی ارگونومیک افزود: ارتفاع صندلی باید قابل تنظیم باشد. صندلی با ارتفاع 41 تا 52 سانتیمتر توصیه میشود ،سطح نشیمنگاه صندلی دارای طول و عرض 40 تا 48 سانتیمتر باشد.
• زاویه پشتی با تشک صندلی، حداقل 95 تا 110 درجه باشد ،عرض پشتی صندلی باید حداقل 32 تا 36 سانتیمتر باشد، ارتفاع پشتی صندلی را نیز بین 50 تا 82 سانتیمتر توصیه میکنند.

معاون بهداشت دانشکده با اشاره به ویژگیهای  صندلیهای مورد استفاده در کار با رایانه ادامه داد: بهتر است دسته دار بوده و دسته آن با ارتفاع میز کار مطابقت داشته باشد. همچنین دارای چرخ بوده و چرخان باشد ،شیب کف صندلی 5 تا 15 درجه برای تمایل به جلو و 5 درجه تمایل به عقب را امکانپذیر سازد.
 
مهندس رحیمیان در مورد چگونگی نشستن روی صندلی رایانه بیان کرد:
هنگام نشستن، کف پاها باید به طور کامل روی سطح زمین قرار بگیرد. دستها از دو طرف به سمت پایین نگه داشته شود و آرنجها با سطح میز در یک امتداد باشد ارتفاع میز باید بین 66 تا 71 سانتیمتر باشد. ارتفاع سطح میز کار باید قابل تنظیم و فضای در نظر گرفته شده برای پاها کافی باشد ،سطح میز باید به اندازهای بزرگ باشد که جای کافی برای تمامی اشیا و وسایل وجود داشته باشد ،رنگ سطح میز کار نباید سفید یا خیلی تیره باشد. این رنگ موجب نامساعد شدن شرایط روشنایی می شود.


او با اشاره به نحوه استقرار رایانه تصریح کرد:صفحه نمایشگر باید به صورتی استقرار یابد که در ناحیه اول باشد.  دقیقاً روبهروی صورت کاربر قرار گیردچشم کاربر به موازات بالاترین قسمت نمایشگر باشد و فاصله صفحه نمایشگر از چشم کاربر نیز بین چهل تا هفتاد سانتیمتر باشد و  صفحه کلید باید دقیقاً روی میز کار و در قسمت سوم و روبه روی صفحه نمایشگر باشد.

معاون بهداشت دانشکده با اشاره به راهکارهای عمومی جلوگیری از درد پشت و گردن و برطرف نمودن آن اظهار داشت:هنگام کار، پشت خود را تا حد امکان صاف نگه دارید و صاف نشستن را مدام به خود یادآوری کنید ،اگر هنگام کار در ساعات طولانی، درد جدی در ناحیه گردن احساس میکنید، شاید لازم باشد صفحه نمایشگر خود را جابه جا کنید،کار کردن با لپتاپ با قرار دادن صفحه کلید روی پا آسان است. اما اینطور نگاه کردن به پایین میتواند خسارتهای جبرانناپذیری بر گردن و ستون مهرهها وارد کند. اگر دچار مشکلی چون گرفتگی و خشکی گردن هستید، هیچگاه کامپیوتر خود را در این حالت قرار ندهید.

مهندس رحیمیان با اشاره به نورپردازی محیط کار گفت:از نورهای مهتابی و خورشیدی بهطور ترکیبی در محیط کار استفاده کنید ،در صورتی که از نمایشگر Lcd  استفاده میکنید، به روشنایی بیشتری نیاز دارید ، منابع روشنایی درخشان که در پشت صفحه نمایش قرار دارند میتوانند برای شما کاربران کامپیوتر مشکل ایجاد کنند و در واقع دیدن صفحه کار را بهطور واضح برایتان مشکل سازند.

کلیدواژه‌ها: سلامت پیشگیری از بیماری ها حفاظت سلامت

آخرین ویرایش۲۱ مهر ۱۴۰۰

نظر شما :