مقایسه ی میزان وقوع حوادث در کودکان
مرگ و مسمومیت در پسران نسبت به دختران
گزارشی از آمار مرگ و بستری پسران ۵۹-۱ ماهه به علت مسمومیت و آسیب به سر و اندام ها به دنبال وقوع سوانح و حوادث در دانشکده علوم پزشکی تربت جام
سمیه رضاوند درتکمیل این خبر گفت: در 6 ماه ابتدای سال 1399 پنج مورد مرگ کودک 59-1 ماهه به علت سوانح و حوادث در شهرستان رخ داده که همه آنها پسر بوده اند ،همچنین در 6 ماه ابتدای سال 1400 یک مورد مرگ کودک به علت سوانح و حوادث رخ داده که جنسیت این کودک نیز پسر بوده است.
در 6 ماه ابتدای سال 1400 ، از 33 کودک 59-1 ماهه بستری در بیمارستان به علت مسمومیت ( با متادون ، مواد مخدر، نفت و بنزین ، داروها ،وایتکس و مواد شوینده ، علف کش ها و حشره کش ها و... ) ، 72.5% (24 نفر) پسر و 27.5% ( 9 نفر) دختر بوده اند. 53.5 % (40 نفر) از کودکان بستری شده در بیمارستان سجادیه تربت جام به علت آسیب های ناشی از سوانح و حوادث (تصادف ، سقوط از ارتفاع ، دوچرخه، موتور سیکلت و... ، سقوط وسایل روی کودک ،خفگی، سوختگی و ... ) پسر بوده اند و 46.7% ( 35 نفر) دختر.
بنا براین در نگاه اجمالی می توان نتیجه گرفت احتمال وقوع حوادث در پسران نسبت به دختران بیشتر است که علت آن می تواند:
- حس کنجکاوی بیشتر
- علاقه به خودنمایی
- نشان دادن توانایی خود به بزرگترها
- تمایل بیشتر به بازی های خشن ( هل دادن ،تنه زدن ، بالا رفتن از درخت و...)باشد.
وی در ادامه اضافه کرد کودکان تا 5-4 سالگی نمی توانند معنا و مفهوم خطر و هشدارهای کسی را متوجه شوند. شدید ترین صدمات ناشی از حوادث که کودکان را تهدید می کنند سوختگی ها و سقوط از ارتفاع هستند. کودکان کوچکتر بیشتر در معرض خطر سوختگی ، حوادث مرتبط با مسمومیت و بلع قرار دارند. وقوع حوادث در کودکان با حواس پرتی و نظارت ناکافی بزرگترها ارتباط مستقیم دارد و با افزایش آگاهی و ایمن سازی منزل و وسایل موجود در آن می توان از وقوع بسیاری از حوادث پیشگیری کرد.
در انتها باید به یاد داشته باشیم : بزرگسالان نباید از کودکان بیش از حد انتظار داشته باشند
و
باید همیشه و در همه حال بر آن ها نظارت کامل و مستمر داشته باشند.
نظر شما :