توصیه های تغذیه ای در تقویت سیستم ایمنی بدن

تعداد بازدید:۲۲۲

  • در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C می‌باشد استفاده کنید.

  • به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع ویتامین C شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها  از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم ، گوجه فرنگی، جوانه گندم، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوه‌ها ی در دسترس استفاده کنید.

  • با توجه به کمبود ویتامین D در جمعیت ایرانیان از قرص ویتامین د پنجاه هزار واحدی  صورت ماهانه استفاده شود. افرادی که براساس تشخیص پزشک دچار کمبود هستند ابتدا باید با دوز درمانی تجویز شده توسط پزشک درمان شوند و سپس مصرف ماهانه مکمل 50 هزار واحدی را برای پیشگیری از کمبود ادامه دهند

  • مصرف آب ومایعات سالم . نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می‌کند.

  • همراه با مصرف حبوبات از منابع غذایی غنی از ویتامین C مانند نارنج و آبلیموی تازه به منظور جذب بهتر آهن می‌توان استفاده کرد

  • از مصرف زیاد فست فودها، گوشت‌های فرآوری شده و غذاهای سرخ شده اجتناب کنید چرا که این مواد غذایی حاوی نمک زیاد، اسیدهای چرب ترانس و اشباع بوده و برای سلامتی و عملکرد سیستم ایمنی نامطلوب هستند

  • درصورت ابتلا به سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی مانند آنفلوآنزا و کرونا مصرف سوپ توصیه می شود. در تهیه سوپ می‌توان از منابع ویتامین A (هویج، گوجه فرنگی و کدو حلوایی) و همچنین از انواع سبزیجات برگ سبز نظیر تره، جعفری، اسفناج و گشنیز و نیز از سبزیجاتی مثل کلم بروکلی و پیاز به علت داشتن ترکیبات گوگردی و جوانه‌ها به دلیل داشتن انواع ویتامین‌های B و همچنین از تکه‌های سینه مرغ استفاده نمود.

  • به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع ویتامین  Aشامل اسفناج ، کدوحلوایی و هویچ ، انواع فلفل دلمه ای ، کاهو و انگور و موز و انواع مرکبات استفاده کنید.

  • مصرف منظم صبحانه کامل در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

  • مصرف انواع مرکبات  )پرتقال و نارنگی و لیمو ترش، لیمو شیرین و نارنج) بصورت منظم  . مرکبات حاوی ویتامین C هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.

  • استفاده از سیاهدانه (شواهد موجود نشان می دهد که تایموکینین موجود در سیاهدانه می تواند به خارهای سطحی کرونا ویروس متصل شده و مانع ورود ویروس به سلول شود).

آخرین ویرایش۱۰ آذر ۱۴۰۰