توصیه های تغذیه ای در مادران باردار دیابتی
توصیه های تغذیه ای در مادران باردار دیابتی:
1. همراه با وعده های غذایی خود سبزیجات به میزان کافی مصرف نمایید؛ سبزیجات به علت دارا بودن فیبر بالا باعث می شود تا گلوکز موجد در غذا آهسته تر جذب گردد و قند خون آهسته تر بالا رود.
2. رعایت فاصله زمانی یک و نیم ساعت تا دوساعت بین مصرف وعده های اصلی و میان وعده ها الزامی می باشد.
3. در افرادی دیابتی مصرف نان یا برنج به طور کامل قطع نمی گردد بلکه می بایست تحت نظر متخصص تغذیه مصرف آن محدود گردد.
4. برنج خود را همراه با حبوبات و سبزیجات طبخ کنید.مانند عدس پلو، ماش پلو، لوبیا پلو
5. نان و غلات مصرف را از نوع سبوس دار انتخاب نمایید مانند نان سنگک یا نان جو یا چاودار.
6. در وعده صبحانه از مواد غذایی که حاوی پروتئین بالا هستند مانند عدسی، تخم مرغ و ... استفاده نمایید.
7. در طول روز مایعات به میزان کافی مصرف نمایید.
8. از استرس و اضطراب در دوران بارداری تا حد امکان پرهیز کنید.
9. میوه های خود را از میان میوه هایی مانند سیب، پرتقال، گیلاس، آلبالو و ... که شاخص گلایسمیک پایین تری دارند انتخاب کنید زیرا نسبت به سایر میوه ها قند خون را آهسته تر بالا می برند.
10. فعالیت بدنی سبک مانند پیاده روی را برای تسهیل زایمان و حفظ سلامت تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید.
11. مصرف مواد غذایی حاوی شیرین کننده مصنوعی را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
12. از مصرف زیاد قهوه و سایر مواد غذایی حاوی کافئین (ازقبیل نوشابه سیاه، شکلات و چای پررنگ) پرهیز نمایید.
13- در برنامه غذایی روزانه از مغزیجات بو نداده و بی نمک مانند گردو، بادام، پسته ، کنجد، تخمه کدو استفاده کنید.
14. از مصرف قندهای ساده مانند عسل، مربا، شیرینی جات، نوشابه، آبمیوه های صنعتی، نان های سفید، تست و باگت پرهیز نمایید.
15. در صورت بروز علائم افت قند خون 3 عدد خرما یا یک قاشق غذاخوری عسل یا نصف لیوان آبمیوه مصرف گردد و در صورت عدم دسترسی به این موارد سه حبه قند در نصف لیوان آب حل کنید و اگر احساس بهبودی نکردید، 15 تا 20 دقیقه بعد مراحل قبل را تکرار کنید.
16. مصرف روزانه یک عدد پرل 1000 تایی ویتامین D توصیه می گردد.