روز بهداشت حرفه ای
سازمان بین المللی کار (International Labour Organization) از سال 2003 در راستای پیشگیری از حوادث و بیماری های ناشی از کار، مناسبتی را در روز 28 آوریل (مصادف با 8 اردیبهشت ماه) با نام روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای برگزار می نماید. برگزاری این رویداد، یک بخش مهم از استراتژی های جهانی سازمان بین المللی کار برای ارتقای ایمنی و بهداشت در محیط های کاری است. که باعث ارتقای سطح آگاهی و همچنین افزایش امنیت و سلامت در محیط کار می شود.
دکتر منصوره مکارم معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام با اعلام این خبرافزود: نظارت بر تأمین، حفظ و صیانت از سلامت کار و کارگر و محیط کار و پیشگیری از بیماری های شغلی بر عهده کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در وزارت بهداشت می باشد . بازرسان بهداشت حرفه ای علاوه بر بازرسی از محیط های کاری، وظیفه رسیدگی به شکایات واصله در زمینه محیط های کاری ناسالم، تعیین وضعیت کارگاه از نظر انطباق با استانداردهای بهداشت حرفه ای، بررسی مشاغل سخت و زیان آور، نظارت بر حسن اجرای دستورالعمل ها و بخشنامه های بهداشت حرفه ای و طب کار، برگزاری برنامه های آموزشی بهداشت حرفه ای به جامعه هدف (کارگران، کارفرمایان، ارائه دهندگان خدمات بهداشت حرفه ای)، نظارت بر ارائه معاینات سلامت شغلی، نظارت بر رعایت دستورالعملهای شغلی در محیط کار، ، نظارت بر عملکرد بخش خصوصی از جمله تشکیلات بهداشت حرفه ای و کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و شرکت های خصوصی ارائه دهنده خدمات بهداشت حرفه ای را عهده دار می باشند.
وی با ذکر شعار امسال سازمان بین المللی کار با عنوان « محیط کار ایمن و بهداشتی حق اساسی نیروی کار » گفت: در محیط کاری ناسالم احتمال حوادث ناشی از کار بسیار بالا است که علاوه بر هزینه های سرسام آور مالی و مادی موجب رنج بی حد و حصر انسانی ناشی از وقوع حوادث از جمله فوت ؛ معلولیت و بیماری های ناشی از کار در محیط های کاری نیز می باشد که این مشکلات با به کار بستن موازین بهداشت حرفه ای در محیط کار قابل پیشگیری است.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی با تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای به کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در بخش دولتی و خصوصی ، خاطر نشان کرد بهداشت حرفهای شاخهای از علوم بهداشتی است که هدف آن تأمین و ارتقای سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارگران و شاغلین، پیشگیری از بیماری ها و حوادث ناشی از کار است. که اهمیت حفظ سلامت شاغلین و ایجاد محیط کاری سالم برای آنان در قوانین جاری کشور و در اسناد بالادستی، فصل چهارم قانون کار جمهوری اسلامی ایران و همچنین در آیین نامه ها، دستورالعمل های مصوب هیأت وزیران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح شده است.
خانم دکتر مکارم در پایان ضمن تشکر از همکاری مدیران و متصدیانواحد های صنفی و صنعتی اظهار داشت : بازرسان بهداشت حرفه ای گروه سلامت محیط و کار این معاونت با تعامل و ارائه آموزش های لازم بر روی محیط های کاری صنفی و صنعتی نظارت و نواقص بهداشتی موجود را به مدیران و متصدیان محترم ابلاغ و در صورت استنکاف وفق مقررات اقدام می شود .
آخرین ویرایش۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۲