مهمترین عوامل تقویت کننده حافظه

۰۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۲۱ کد : ۳۲۱۱ اخبار آموزشی
تعداد بازدید:۱۳۵
تقویت و داشتن حافظه قوی یکی از الزامات مهم جهت آموزش صحیح و بالابردن بهره وری می باشد؛ با قبول این واقعیت که قدرت حافظه اشخاص به صورت ذاتی با یکدیگر متفاوت است، اما این را نیز باور داریم که میتوان با راهکارهای درست می توان حافظه خود را تقویت کرد به طوری که یک حافظه کاملاً قوی داشته باشیم و برای تقویت ذهنی؛ یک شخص باید تغذیه مناسب و تمرین کافی و درست داشته باشد.
مهمترین عوامل تقویت کننده حافظه

1- مداومت در درس خواندن و تقویت عادت مطالعه منظم

2- ورزش منظم به ویژه از نوع هوازی که سبب بهبود عملکرد مغز می شود.

3- توصیه می شود حداقل یک ساعت فاصله بین زمان غذا خوردن و رفتن به سر جلسه آزمون فاصله بیندازید تا گردش خون، فرصت کافی برای رساندن مواد و اکسیژن لازم به مغز را برای زمان آزمون که بیشترین زمان نیاز مغز به گلوکز و اکسیژن خواهد بود را داشته باشد.

4- مصرف عسل و کنجد در صبحانه

5- مصرف سبزی هایی مانند اسفناج، ریحان، نعناع، کاهو، گل کلم، پیاز، هویج، کرفس، شلغم و جوانه گندم.

6- استفاده از مغزها و دانه هایی همچون پسته، بادام، فندق، گردو و کنجد، و خشکبار به ویژه کشمش و مویز که حاوی مواد مغذی بسیار بوده و علاوه بر تولید انرژی، تمرکز مورد نیاز برای زمان امتحانات را ایجاد می کنند.

7- استفاده از تخم مرغ به ویژه به شکل آب پز در زمان صبحانه یا قبل از امتحان که سبب سیر شدن طولانی مدت دانشجو شده و از گرسنگی زودرس جلوگیری می کند.

8- کم خونی سبب ایجاد بی حوصلگی، خستگی و عدم تمرکز می شود .برای پیشگیری از این حالت در ایام امتحانات و قبل از آن از منابع غذایی حاوی آهن مانند گوشت، جگر، مرغ، ماهی، حبوبات، خشکبار و انواع مغز ها )گردو، بادام، فندق، پسته) استفاده کنید.

مهمترین عوامل تضعیف کننده حافظه:

1- بی خوابی در شب قبل از امتحان

2- گرسنگی در زمان رفتن به جلسه امتحان

3-انجام ورزش سنگین قبل از رفتن به جلسه امتحان

4- پرخوری و مصرف غذاهای سنگین و چرب قبل از رفتن به جلسه آزمون یا شب قبل از امتحان

5-اضطراب و دلهره قبل یا زمان اجرای آزمون

6- استفاده از مواد بسیار شیرین مانند آب میوه ها، شربت ها، نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، شکلات و آبنبات که سبب افت قند خون در مدت کوتاهی پس از جذب آن در بدن شده و سبب گرسنگی زودرس می شوند و مصرف آن ها در زمان قبل از امتحان توصیه نمی شود.

کلیدواژه‌ها: امتحان آزمون تغذیه سالم اصول تغذیه

آخرین ویرایش۰۷ خرداد ۱۴۰۲

نظر شما :