نکات مهم تغذیه ای قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا
نکات مهم تغذیه ای قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا:
- مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید. تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید-19بسیار مهم است. موادغذایی آب دار مانند میوه ها، سبزی ها، انواع سوپ وآبگوشت علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کنند.زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید و صبحانه یا میان وعده ساده ای مصرف کنید. زیرا ممکن است زمان تزریق واکسن دچار سرگیجه یا افت فشارخون شده و از حال بروید. شب قبل از واکسیناسیون نیز غذایی سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های سبز تیره تازه مانند اسفناج، جعفری، کلم بروکلی میل نمائید. همچنین یک لیوان شیر گرم به داشتن یک خواب راحت کمک می کند.
- مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزی ها، ماهی های چرب، آجیل و مغز دانه ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می کند؛ زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می کند.
- اضافه کردن چاشنی هایی مثل زنجبیل، نعناع فلفلی، دارچین، فلفل، زرد چوبه، سیر و پیاز در تهیه غذا به دلیل خاصیت ضدالتهابی توصیه می شود.
- مصرف کافی سبزی ، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعده های غذایی و در میان وعده ها توصیه می شود.
- مصرف روزانه مقادیر کافی از منابع غذایی پروتئین و جایگزین های آن شامل انواع حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت به ویژه گوشت سفید (مرغ، ماهی) که حاوی ریز مغذی هایی مانند روی و سلنیوم نیز هستند؛ با خاصیت آنتی اکسیدانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.
- ویتامین"د" تنها ویتامینی است که به تنهایی از طریق مواد غذایی دریافت نمی شود و لازم است یک عدد مکمل 5000هزارواحدی این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف شود. البته مادران باردار باید روزانه یک عدد مکمل 1000 واحدی مکمل ویتامین Dدریافت نمایند. سایر ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی تامین می شود و نیازی به استفاده از مکمل های ویتامینی ندارند