با حبوبات بیشتر آشنا شویم
خواص حبوبات
- حبوبات شامل ( ماش، عدس، نخود، انواع لوبیا و لپه) می باشد
- پروتئین حبوبات در صورتیکه با غلات مصرف شوند دارای پروتئین قابل توجهی می باشد.
-
حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر می باشد که در مصرف آن در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، فشارخون ، بیماری قلبی _ عروقی موثر می باشند.
-
منبع خوبی از آهن غیر هم می باشد که برای جذب بیشتر آهن آن توصیه به مصرف آن همراه با منابع غنی از ویتامین C، مانند مرکبات، سبزیجات می گردد.
-
کلسیمی که در حبوبات وجود دارد باعث استحکام استخوانها و کاهش خطر پوکی استخوان می شود
-
خوراک لوبیا چیتی و عدسی یکی از بهترین منابع غنی پروتئین می باشد.
-
اهمیت مصرف حبوبات در برنامه بیماران دیابتی: شاخص گلایسمی پایین،چربی کم، مقدار بالای فیبر،ایجاد سیری، کمک به تنظیم سطح قند خون و سطح انسولین
-
توصیه های برای غنی سازی غذاهای روزانه با حبوبات:
-
به جای استفاده از برنج ساده و سفید مخلوطی از حبوبات به آن اضافه کنید مانند ماش پلو، عدس پلو و نخود پلو
-
در کوکو و کتلت می توانید مقداری عدس ، لپه و لوبیا سفید و یا نخود پخته و یا خیسانیده و آسیاب شده اضافه کنید.
-
در خورشت های مانند کرفس و کنگر و بامیه مقداری لوبیا سفید اضافه کنید
-
در تهیه انواع سالادها می توانید از عدس ، لوبیا چیتی استفاده نمایید