با حبوبات بیشتر آشنا شویم

تعداد بازدید:۶۹۷
با حبوبات بیشتر آشنا شویم

خواص حبوبات

  •     حبوبات شامل ( ماش، عدس، نخود، انواع لوبیا و لپه) می باشد
  •     پروتئین حبوبات در صورتیکه با غلات مصرف شوند دارای پروتئین قابل توجهی می باشد.
  • حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر می باشد  که در مصرف آن در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، فشارخون ، بیماری قلبی _ عروقی موثر می باشند.

  • منبع خوبی از آهن غیر هم می باشد که برای جذب بیشتر آهن آن توصیه به مصرف آن همراه با منابع غنی از ویتامین C، مانند مرکبات، سبزیجات می گردد.

  • کلسیمی که در حبوبات وجود دارد باعث استحکام استخوانها و کاهش خطر پوکی استخوان می شود 

  • خوراک لوبیا چیتی و عدسی یکی از بهترین منابع غنی پروتئین می باشد.

  • اهمیت مصرف حبوبات در برنامه بیماران دیابتی: شاخص گلایسمی پایین،چربی کم، مقدار بالای فیبر،ایجاد سیری، کمک به تنظیم سطح قند خون و سطح انسولین

  • توصیه های برای غنی سازی غذاهای روزانه با حبوبات:

  • به جای استفاده از برنج ساده و سفید مخلوطی از حبوبات به آن اضافه کنید مانند ماش پلو، عدس پلو و نخود پلو

  • در کوکو و کتلت می توانید مقداری عدس ، لپه و لوبیا سفید و یا نخود پخته و یا خیسانیده و آسیاب شده اضافه کنید.

  • در خورشت های مانند کرفس و کنگر و بامیه مقداری لوبیا سفید اضافه کنید

  • در تهیه انواع سالادها می توانید از عدس ، لوبیا چیتی استفاده نمایید

 

کلیدواژه‌ها: حبوبات خواص حبوبات

آخرین ویرایش۰۱ آذر ۱۴۰۰