راهنمای تغذیه کودکان

تعداد بازدید:۵۲۷
راهنمای تغذیه کودکان

راهنمای غذای کمکی در کودکان

میان وعده های مناسب برای کودکان 7تا 24ماه:

حریره بادام، فرنی، شیر برنج،انواع پوره ( پوره سیب زمینی، پوره هویچ،پوره کدوحلوایی)، آبمیوه های خانگی، میوه های رسیده و نرم شده ( سیب، گلابی و موز رنده شده)

روش های ساده و ارزان برای مقوی و مغذی کردن غذای کودک:

1- اضافه کردن پودر جوانه غلات و حبوبات  به غذای کودک

2- اضافه کردن عصاره قلم گاو و گوسفند به غذای کودک

3- اضافه کردن کره و روغن زیتون به غذای کودکانی که مشکل وزنگیری دارند

طرز تهیه جوانه غلات و حبوبات:

مقداری گندم، ماش یا عدس را به مدت 2تا3 روز خیس کرده سپس آن را در یک سینی تمیز پهن کرده و یک پارچه تمیز و مرطوب روی آن پهن نمود و هرروز پارچه را نمناک کرد. پس از اینکه جوانه ها سبز شد می توان جوانه کامل را به سوپ یا آش کودک اضافه کرد. ابتدا جوانه ها را خشک کرده و آسیبا نموده و به پودر تبدیل نموده و هربار مقدار کمی از آن را با توجه به سن کودک از یک قاشق مرباخوری تا یک قاشق سوپ خوری به سوپ یا هرنوع غذای کودک اضافه نمود.

 

 

 

 


پوره کدو حلوایی:

کدوحلوایی   چند برش کوچک مانند تصویر

شیر پاستوریزه : پنج قاشق غذاخوری

کره : یک قاشق مرباخوری

 


 


 

طرز تهیه:

پس از پوست کندن کدو حلوایی آن را با کمی آب پخته سپس با کره مخلوط نموده تا کاملا نرم و یکنواخت شود سپس شیر( جوشانده شده ) به آن اضافه کرده تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد.می توان یک قاشق مرباخوری پودر بادام یا گردو به آن نیز اضافه کرد .

پوره سیب زمینی:

سیب زمینی : دو عدد خیلی کوچک

شیرجوشانده شده  :پنج قاشق غذاخوری

کره:  یک قاشق مرباخوری سرصاف

طرز تهیه:

ابتدا سیب زمینی را شسته و با پوست پخته شود بعد از پخته شدن پوست آن را گرفته و رنده شده سپس سیب زمینی را با کره مخلوط نموده تا سیب زمینی کاملا نرم شود و کم کم به آن شیر( جوشانده شده) اضافه کرده تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد.

 

 

 

 


 

هویچ پلو:

 

 

 

 

 

برنح :  چهار قاشق غذاخوری ،هویچ : یک تا دو عدد متوسط، کره : یک قاشق غذاخوری ،زرده تخم مرغ: یک عدد

طرز تهیه:

هویچ رنده شده و یا به قطعات بسیار کوچک ریز شده است را با کمی کره تفت داده شود. برنج دم گردد و هویج و بقیه کره به آن اضافه شود هنگام دادن غذا به کوک یک زرده تخم مرغ سفت شده روی غذا رنده شود.

عدسی:

عدس: دو قاشق غذاخوری

پیاز: یک چهارم پیاز کوچک

گوجه فرنگی: یک عدد کوچک

کره: دوقاشق مرباخوری

طرز تهیه:

عدس با آب پخته شود سپس پیاز را در کمی کره، طلایی کرده و گوجه فرنگی به آن اضافه شود و تمام مواد فوق را به عدس اضافه کرده و بمدت ده تا پانزده دقیقه با شعله کم ، پخته شود.

فرنی بادام ( حریره بادام):

آرد برنج : دو قاشق مرباخوری سرصاف

شکر: یک قاشق مرباخوری سرصاف

بادام: 3عدد معادل یک قاشق مرباخوری پودر بادام

طرز تهیه:

ابتدا بادام ها حدود 3 ساعت در آب جوش خیس شود و سپس پوست آن گرفته و پودر شود.پودر بادام را با آرد برنج و شکر مخلوط و داخل شیر( جوشیده شده) ریخته شود و روی حرارت ملایم آن را هم زده تا قوام بیاید.

 

آخرین ویرایش۰۷ آذر ۱۴۰۰